Nieuwsflits 14 januari

Bestuur

Een uitmuntende adviescommissie van zowel ‘the Dunes’ en het bestuur van ‘de Zandvoortse’, heeft recent uitgebreid overleg gehad over de wensen en mogelijkheden in komende weken en geconcludeerd dat: Golfen zeer belangrijk is, in 2 ballen goed te doen is en vooral het samenzijn met andere clubleden een belangrijk onderdeel van ons sportieve leven is. Het resulteerde, uiteraard met de kennis van voor het afgelopen weekend, in de planning van een aantal leuke evenementen.

Zoals op zaterdag 23 januari: Uit het oog, maar niet uit het hart.
Geen nieuwjaar wedstrijd, geen nieuwjaarsreceptie, geen diner, geen muziek, geen verbroederende borrelpraat en zelfs geen speech van de veurzitter, maar een golfmiddag zonder competitie of wedstrijd karakter, gewoon lekker sportief doorlopend een (2-)balletje slaan. Er zou plaats zijn voor 40 spelers, tijdens de golfronde op de tee-box van hole 5 een heerlijk glas glühwein met Marions ronde appelaartje serveren. Na afloop dan nog een kort samenzijn met een consumptie, een paar bitterballetjes en een heel bijzonder aandenken, hetgeen onbetwist een waar collectorsitem moest gaan worden.
Dan op donderdagmiddag 28 januari: een Combi golfmiddag.
Gepland voor 40 deelnemers en ook deze keer met wat drank en spijs.
Als 3e activiteit iets geheel nieuws: FSOG – het Frisse Start Ontbijt Golf. 30 leden nemen ieder één introducé mee. Zo kunnen wij laten zien hoe mooi onze baan en bovenal hoe leuk onze club is. Er zou uiteraard een mini-ontbijtje worden geserveerd, zoals de naam al aangeeft.

De gehele organisatie was razend enthousiast over deze, door ‘the Dunes’ en ‘de Zandvoortse’ uitgewerkte en voorbereide 3 activiteiten.

Persconferentie: En dan is het dinsdag 12 januari en mag onze minister-president officieel meedelen wat al gonsde, en toch was het schrikken. Dat het momenteel in Nederland op de meeste plekken niet verslechterd is bemoedigend, maar dat het nog niet goed genoeg gaat om de teugels te laten vieren is ook duidelijk. Zeker nu er een serieuze dreiging van een extreem besmettelijk Brits variant is.

Helaas: Wij hebben vanmorgen moeten besluiten onze enthousiast voorgenomen plannen uit te stellen, maar zeker niet af te stellen. Het risico dat wij jullie, je omgeving en elkaar nodeloos in gevaar brengen willen wij maar al te graag voorkomen, en hoe leuk ook, zelfs een golfmiddag met of zonder glühwein, appeltaart, bitterbal of ontbijtje is dat niet waard.

En nu?: Zodra er maar enig uitzicht is dat we deze planning veilig uit kunnen voeren, pakken wij de gemaakte draaiboeken weer op en organiseren alsnog deze en hopelijk meer leuke evenementen.