Nieuwsbrief juli 2019

Bestuur

Nieuw bestuur gekozen

Op de zeer goed bezochte Algemene Ledenvergadering op 2 juli 2019 is nagenoeg een geheel nieuw bestuur gekozen.
Na een aantal maanden interim voorzitter te zijn geweest is Hans van Brero gekozen  tot voorzitter. Hij zal worden bijgestaan door Hein den Dunnen, die de secretarisrol op zich neemt. Peter Bruining neemt het penningmeesterschap over van Fred Loos. Fred Loos blijft nog een jaar bestuurslid. Naast Fred is Anne Hillebrand wederom toegetreden als bestuurslid. Alle bestuursleden hebben een rijke achtergrond op het gebied van bestuurlijke taken in zowel het bedrijfsleven als in het verenigingsleven. Doel van het nieuwe bestuur is: leden te laten golfen bij een kleine gezellige club en een club te zijn waar de leden zich thuis voelen. Het bestuur hoopt met deze doelstelling op een positieve uitstraling richting de leden en hierdoor ook nieuwe leden aan te trekken.

Peter Logmans 2e bij het 19e Zandvoort Open

Jaarlijks wordt door de Kennemer het Zandvoort Open georganiseerd. Op deze dag mogen alle golfende Zandvoorters tegen een gereduceerd tarief deelnemen aan de bruto strokeplay wedstrijd. Ook dit jaar gingen er 96 Zandvoorters uit alle leeftijdsklassen met elkaar in de slag om de fel begeerde trofee binnen te halen. Door het natte voorjaar was de rough hoger en dikker dan andere jaren. Dat hebben veel spelers geweten. Menigeen raakte toch wel gemiddeld 2 tot 3 ballen kwijt. Bij 96 deelnemers is dat al gauw een kleine 250 ballen. Goed voor de ballenverkopers en goed voor de plaggenploeg van de Kennemer. Onze ex voorzitter, Peter Logmans, zette een fantastische prestatie neer om in het sterke veld met 37 stableford punten, als tweede te eindigen achter de winnaar Richard Kerkman, lid van de plaggenploeg van de Kennemer. Peter van harte gefeliciteerd met deze prestatie.

De Zandvoort Masters

Op zaterdag 21 september 2019 wordt De Zandvoortse Masters voor de 4e keer gespeeld. We spelen een Shotgun bruto strokeplay wedstrijd met 75 % handicapverrekening. Een bijzondere wedstrijd met de zeer gewaardeerde prijs; het Groene jasje. Vorig jaar werd het jasje gewonnen door Marina Bruining, als beste dame en Hans Kerkman als beste heer. De finale (Play-off) wordt gespeeld op hole 9. Tijdens de wedstrijd is er een catering-stop waar u een drankje en hotdog krijgt.
Aansluitend aan de play-off is er een borrel met lekkere hapjes. Deze hapjes worden u aangeboden door de club. Partners van de spelers zijn hiervoor ook van harte uitgenodigd!
Schrijf je nu in en laat deze wedstrijd niet aan u voorbij gaan.

Scorekaart zelf invoeren

Met ingang van 1 augustus worden door het secretariaat geen qualifying kaarten meer centraal ingevoerd. Jarenlang werden deze kaarten na gehouden wedstrijden centraal vastgelegd ten behoeve van de handicap registratie. Vastlegging vindt nu plaats door gebruik te maken van “invoeren scorekaart” op onze website of met behulp van de Golf.nl app. Bij wedstrijden wordt nog steeds gebruik gemaakt van papieren scorekaarten. Na registratie van het resultaat bij de Wedco wordt deze aan de speler teruggegeven. Deze kan de kaart zelf thuis registreren middels “invoeren scorekaart”. Een handleiding staat op onze website onder “actueel”. Tot eind van het jaar kunnen de Wedco’s ondersteuning verlenen bij het verwerken van de scorekaart.