Historie

Golfclub De Zandvoortse werd in 1988 opgericht onder de naam ZHC-golf.

zandvoorts nieuwsbladDeZandvoortse was eerst te “gast” bij de Zandvoortse Hockeyclub ZHC. Er werd gespeeld vanuit de duinen naar de hockeyvelden van ZHC en later kwamen daar de voetbalvelden van de Zandvoortmeeuwen en Zandvoort’75 nog bij. Door de sterke groei van de hockeysport en golfsport in de 90-tiger jaren kwamen elkaars belangen steeds verder in het nauw. Medio 1995 is besloten door de golfafdeling om een eigen weg in te slaan onder de naam Zandvoortse Golfclub Sonderland. Er werd een nieuw onderdak gevonden bij de Zandvoortse handbalvereniging. Vanaf dat moment was het streven om in Zandvoort een eigen golfbaan aan te leggen.

Open Golf Zandvoort (i.o.) had eveneens een plan voor de aanleg van een 9 holes baan ingediend bij de gemeenteraad van Zandvoort. Op 3 april 1999 nam de Gemeente Zandvoort de beleidsbeslissing voor de aanleg van een golfbaan op de voormalige voetbalvelden van Zandvoort ’75 en een deel van het oude circuit. De gemeenteraad koos Open Golf Zandvoort als exploitant van de aan te leggen golfbaan en de Zandvoortse Golfclub Sonderland kreeg de exclusieve gebruikersrechten van de golfbaan.

Op 30 mei 2001 werd de laatste wedstrijd op de voetbal velden gespeeld en kort daarna werden de eerste wedstrijden gespeeld op de tijdelijke holes, aangelegd op het terrein de huidige drivingrange. De aanleg van de 9 holes golfbaan was inmiddels gestart . In januari 2003 werd onze eerste wedstrijd gespeeld op de nieuwe baan over en door de schitterende duinen van Zandvoort. In juni 2016 is besloten de roepnaam Sonderland om te zetten naar DeZandvoortse.

ngf lo
De Nederlandse Golffederatie (NGF) verleende onze club op 1 januari 2004 de C-status en vanaf deze toekenning werden aan NGF competities deelgenomen met twee teams. Beide teams spelen in de hoofdklasse van de Compact competitie C clubs.