HeerenMatchplay 5 mei

P.Bruining

Heeren,
Hollanders in het algemeen en Hollandse golfers in het bijzonder kunnen van elke (golf-) dag een gedenkwaardige dag maken als er waardering en begrip voor elkaar is.
De Nederlandse maatschappij komt op dit moment om in de regels en een paar daarvan hebben gevolgen voor onze sportieve avonden. Geen samenkomsten binnen, niet op het terras en voor the Dunes gelden ook nog eens de horeca regels: geen verkoop of gebruik van alcoholische dranken na 20:00.
Wat wij van deze en andere regels vinden is niet zo belangrijk, maar wel hoe wij er mee omgaan, zeker richting onze Marion, die heeft ze niet bedacht, maar is met de dreiging van serieuze repercussies gedwongen zich er aan te houden.
Tot 8 uur is tot 8 uur, duidelijk en begrijpelijk! Frisdrank, 0.0 bier, zelfs een bitterballetje of een ander snack kan daarna nog wel! Laten we blij zijn dat de horeca van the Dunes op dit soort avonden open is om ons de mogelijkheid te geven, zelfs onder de wel erg frisse omstandigheden, na te praten en nog wat te eten of te drinken. Commercieel niet echt interessant, maar dit doen ze speciaal voor ons als Heeren van DeZandvoortse.

Wij waren al gewaarschuwd voor een stevige wind, maar is die westzuidwest, dan maakt die niet alleen de zee prachtig onstuimig, maar met name de gevoelstemperatuur wel heel erg laag. Maar de EVENaren zijn geen watjes en gingen gewapend tegen de elementen en de tegenstanders keurig op tijd de baan in, geen last-minute afzeggingen.
Te beginnen met de vrienden Robert en Robert, waarvan de ene Robert claimt dat hij vaak wat beter speelt. Maar de andere Robert had daar nu lak aan. Hij gaf zijn vriend Robert het nakijken met maar liefst 5 up, respectievelijk 5 down. Wie is nu wie? Welnu, Robert Schorfhaar gaf dus Robert Mentjox deze avond een lesje nederigheid. Jammer voor de winnende Robert is dat er in de avond nog een iets betere score ( over de laatste zes holes) is gemaakt en hij de dagprijs aan zijn neus voorbij zag gaan.

 

Als Wedco ben je geslaagd in je opzet om evenwichtige flights te maken als de scores in de buurt van 1 of 2 up komen. Maar deze avond werkte dat helemaal niet. Maar liefst 3 partijen eindigde met 5 up, 2 met 4 up en dan ook nog 2 met 3 up of down zo jullie willen. Kijk, onze Jan Willem en Allardes weten hoe het hoort en eindigden gelijk.

Diederik noteert ..
Diederik noteert .. tweary hole 2

Bou voldeed ook aan de verwachtingen en won van Diederik Knol met een beschaafde 1 up.
Van deze, vandaag dus nipt verliezende jongeman, gaan wij vast nog meer zien. Op zijn 2e Matchplay avond gaat hij al naar huis met de tweary op hole 2. Een prachtige 2e slag eindigde op c.a. 1,5 meter van de vlag.

 

Dirk, als oneven Wedco, wist zich ook te gedragen en won met 1 up van Peter. Het mooie is dat je aan Peter duidelijk kunt zien wat zijn score is geweest, hij wordt geen lachebekje als hij verliest en volgens eigen zeggen heeft de hele familie daar last van. Blijft de vraag of de hele familie last heeft van zijn humeur na zo’n avond of dat zij allen dezelfde eigenschap vertonen bij eigen achterwege blijvend succes?

 

Michiel is duidelijk een van de vele spelers die wacht op beter weer en ondanks het nuttigen van 2 heerlijke broodjes kroket moest hij de voorzitter Hans met 5 down de overwinning laten, waarmee Hans gelijk de Matchplay Chardonnay heeft verdiend.
Onze flessen zijn weer voorzien van een actueel etiket gemaakt door Dirk. Ongetwijfeld weer een collectors item. In deze flight liep ook onze secretaris Erik, die ons aller Marc weinig gunde en met 3 up de partij won. Beide bestuursleden hebben dus geen mededogen met de Heeren leden en lijken dus nog niet bezig met hun eventuele herverkiezing (of juist wel?).

Hein had weinig moeite met Ko, 4 up, maar voor Ko gold als excuus: ’s morgens nog gespeeld, ’s middags Wedco vergadering gehad, wat nog zwaarder weegt en niet in de koude kleren gaat zitten. Ruud moest in Charlie zijn meerdere herkennen met 2 down. Hij heeft nog 1 kans om punten te scoren voor hij naar Spanje gaat, alsof dat geen jaloersmakend scoren is!

Flight 6 was noodgedwongen een 3-bal, waar deze Wedco altijd wat tureluurs van wordt: Martin tegen Alejandro en Alejandro weer tegen Roel of zoiets. Duidelijk is wel de uitslag, Martin heeft met 5 up van Alejandro gewonnen en Roel heeft met 4 down verloren van Alejandro.

Graag tot over 2 weken weer met ongetwijfeld beter weer, weer mooie partijen en weer een gezellige nazit.

Met sportieve groet,

Peter Bruining

Uitslag