Clubkampioenschap 2023 & Feest

Uitnodiging Clubkampioenschappen 2023 en 35-jarig jubileumfeest.

Wat later in het jaar dan gebruikelijk, maar op 14 oktober en 21 oktober worden dan toch de clubkampioenschappen georganiseerd.

Op 14 oktober de voorrondes over 9 holes, strokeplay zonder handicap verrekening, en, als de cut gehaald wordt volgt voor die spelers ‘de grande finale’ op 21 oktober met een 18 holes strokeplay wedstrijd, ook zonder hcp-verrekening. De dames spelen de eerste 9 holes dan van blauw en de tweede 9 van geel, de mannen spelen de eerste 9 van geel en de tweede 9 van wit. De cut wordt door de Wedco op 14 oktober bepaald, mede n.a.v. het aantal deelnemers en finaleplaatsen.

Aad Twisk zal beide dagen optreden als referee, indien er verschillen van meningen of vragen zijn, dan moeten die bij hem neergelegd worden. Bij meningsverschillen wordt geadviseerd de hole naar mening van de speler uit te spelen, maar ook in provisionele vorm, zodat na de ruling van de referee er een score of penalty mogelijk blijft.
Aandachtspunten: Op hole 2 mag je de hoek niet (nooit) afgesneden worden ter bescherming van hole 9, er staat tussen de bomen een witte paal die links gepasseerd moet worden. De green mag alleen aangevallen worden als de lijn van de bal de witte paal links passeert.
Er zijn dropping zones bij de greens van hole 3 en hole 8 voor slagen die daar in de hindernis terecht komen.

Beide wedstrijddagen gaan de eerste flights om 12:00 uur van start.

Het clubkampioenschap is een wedstrijd over 2 dagen, je moet beide dagen aanwezig kunnen zijn. Denk niet ‘ik kom toch niet in de finale’, je zult maar een topdag hebben, of de andere spelers net een off-day! Heel belangrijk om te weten is dat het je heel erg kwalijk wordt genomen als je de cut haalt na de voorronde, maarvervolgens de 21e verhinderd bent. Dus alleen inschrijven als je beide data beschikbaar bent.

Je kunt vanaf 19 september via de site (Aanmelden Wedstrijden) inschrijven.

7e Lustrum: Natuurlijk zijn de meeste leden de 21e beschikbaar en vast en zeker op de baan te vinden, want we gaan deze finaledag vieren dat de club jarig is. Want het is 35 jaar geleden dat een aantal enthousiaste golfers de ‘golfclub Sonderland’ heeft opgericht. En dat moet door alle leden gevierd worden!

Na de bekendmaking wie zich de nieuwe clubkampioenen mogen noemen en de bijbehorende prijsuitreiking, gaan we ouderwets feestvieren met een fantastisch “Grill-Buffet”. Een keur aan heerlijke gerechten, salades en pasta’s wordt op diverse plekken in ons clubhuis geserveerd. Het clubhuis wordt door Paula omgetoverd tot een restaurant in sfeervolle herfsttinten.

Door wie anders dan Adam Spoor wordt er passende achtergrond muziek verzorgd.

En niet onbelangrijk, al dit moois wordt jullie, zoals het hoort, aangeboden door de jarige, jullie eigen golfclub DeZandvoortse. Wil je meer dan 2 drankjes gebruiken, dan is dat voor eigen rekening. Familie, vrienden et cetera zijn uiteraard van harte welkom, maar vanzelfsprekend vragen we van deze niet-leden, maar zeker graag geziene gasten een bijdrage van € 25.-.

Om de organisatie perfect te laten verlopen vragen wij jullie apart voor de wedstrijden en apart voor het feest aan te melden. Dat kan voor de wedstrijd bij voorkeur via de site: Aanmelden Wedstrijd en voor een ieder die aan het feest wil deelnemen, spelers, leden en gasten: Aanmelden Wedstrijd > Jubileumfeest of via een mail naar golfclub@dezandvoortse.nl

Jullie bestuur verheugt zich nu al op mooie en spannende wedstrijden en een nog mooiere jubileum feestavond.