Carol Alblas Damesmatchplay kampioen

Elly den Dunnen

De finale van de Damesmatchplay is op de heilige grond van de Beemster gespeeld. Heilig, omdat de Beemster de eerste polder ooit is, we moeten wel 800 jaar terug.  Beemster is ook bekend van zijn Beemster kaas, een kaas met gaten erin. Die gaten vinden wij vandaag ook terug in de polder op een stukje grond wat golfbaan Kavel II wordt genoemd. Holes noemen ze dat.

16 Dames waren via allerlei wegen naar Kavel II in de Beemster gekomen. Een schitterende groene golfbaan met, zoals dat hoort bij een polder, veel water, heel veel water. Na de ontvangst door de Wedco met een kopje koffie of thee met iets lekkers, een petitfour, in de Beemster zeggen ze gebakkie, de loting voor de finale flight.

Carol lootte Carla en Barbara tegen Tanja. De stand was zo, dat er voor alle vier de speelsters nog kansen waren op de eindoverwinning. Traditioneel opende de ondersteunende heren  de finale dag door het onderling elkaar lastig te maken op de 9 holes baan. Direct gevolgd door de speelsters die de finale flight hadden gemist. Het speelde heerlijk op het gras van de Beemster, waar ook de koeien van eten om via hun melk de beroemde Beemster kaas te maken. Een kleine overeenkomst met de Beemster kaas en de flights die in de baan waren is er wel. Beemster kaas heb je van 30+ tot belegen. Vul het zelf maar in.  

De finale flight ging onder fantastisch Hollands weer weg. Wind en wolken. Aan het einde van de finale ronde pakte dreigende wolken zich samen boven de Beemster. In werkelijk een hoosbui werd de 9e hole gespeeld en viel het doek voor Barbara. Tanja was met 3 up te sterk. In de andere flight was zich een verrassing aan het ontwikkelen. Carla wist haar partij tegen Carol winnend af te sluiten en dwong hiermee een play off af met Carol en Tanja.

Naast het op de eerste plaats staan, stonden zij ook in de stromende regen. Op hole een werd er door de dames afgeslagen, zowel Tanja als Carol legden hun tweede slag zo dicht bij de pin dat Carla haar derde slag van vijf meter in een keer moest uitholen. Nipt ging de bal langs de hole en Carla verzekerde zich van een derde plaats.

Tanja en Carol gingen nog even door in de Beemster. In de derde play off sloeg Tanja haar bal op een ongelukkige plek in een bosje. Strafslag nemen en verder naar de hole. Carol lag redelijk goed en chipte haar bal naar de green, dicht bij de vlag. Ook Tanja lag dicht bij de vlag , zij het met een slag meer. Carol mistte haar putje niet en prolongeerden haar titel.

Als verzopen katjes allemaal naar binnen om iets droogs aan te trekken en teven tevens de verwoestte kapsels weer in orde te brengen. Goed gelukt dames.

De dagprijs ging naar Anne die met 6 up van Mirjam wist te winnen. Ook de longest putt wist zij binnen te halen. Marion sloeg een fantastische bal op de Beemster hole 6 en kreeg uit handen van de Wedco de neary prijs.

1e Prijs Carol
2e Prijs Tanja

Over naar de competitie uitslag. Winnaar werd Carol Alblas via een play off met Tanja, die tweede werd. Derde Carla en vierde Barbara. Uit handen van de Wedco werden de prijzen overhandigd die overigens door onze huissponsor Peter Bruining en Toko Vonn ter beschikkingen waren gesteld. Heel veel dank hiervoor. Ik wil het niet hebben over de aanmoedigingsprijs. Toch wel aardig om zowel de top als de boden te hebben bereikt. Volgend jaar beter.

3e Prijs Carla

Tot slot werden Anne en Elly door Carla, mede namens de dames van de damesmatchplay, in het zonnetje gezet voor hun inzet

Het was een schitterende afsluiting van een mooie competitie. De regen laten we even buiten beschouwing. Wij hopen jullie volgend jaar weer te mogen begroeten in onze 11e competitie jaar.

Dank Anne en Elly

Klik hier voor de eindstand