Vrolijk Paastoernooi 16 april

Bestuur

Vrolijk Pasen 2022       

Zelfs de narcissen en de krokussen hebben in de gaten dat de meeste beperkingen zijn opgeheven en schieten in groten getale de Zandvoortse grond uit.
Weelderig en zo sterk dat ze ook de stormen van de afgelopen weken konden doorstaan.
En wij mogen genieten van deze bloemenpracht en ook weer van het golfen zonder beperkingen.

 

Dus tijd om het golfseizoen op een gedenkwaardige wijze te starten.
En wanneer kunnen wij dit beter doen dan in het voorjaarszonnetje met de Pasen?
Uit overlevering en trouw gevolgde catechisatie lessen heeft uw voorzitter begrepen, dat op de paaszondag Jezus zou zijn opgestaan uit zijn graf. Er zijn slechtere redenen te bedenken voor een feestje. Omdat dan ook de vastenperiode eindigt, kunnen alle remmen los. Maar de Paas valt op een zondag, da’s een rustdag en dat respecteren wij uiteraard. Waarschijnlijk is voor het feesten de tweede paasdag bedacht. Maar die valt op een maandag, en dat is geen leuke dag voor een feestje.
Eureka: Daarom gaan wij op Paaszaterdag 16 april een verschrikkelijk leuk Paastoernooi organiseren.

 
Wanneer
Zaterdag 16 april! Na de ontvangst met koffie, thee en natuurlijk een heerlijk sneetje paasbrood, met of zonder roomboter, gaan wij om 13:30 van start.

Bijzonderheden?

Het is geen gewoon toernooi, want je mag maar drie stokken meenemen om mee te spelen of golfen zo u wilt, en dat is inclusief de verplichte putter.
De spelvorm is strokeplay met handicapverrekening over 9 holes.
Zo je wilt kun je je ronde zelfs als ‘qualifying’ registreren.

Kleding?

Ja, verplicht! Geel is de kleur van het hedendaagse Pasen, het is dan ook wel zo leuk en gepast als dat in de kleding tot uiting komt.

 

               

De Gele Bal
Op de eerste afslag krijgt iedere speler een gele bal om mee te spelen.
Red je het om de hele wedstrijd met alleen deze bal uit te spelen, dan win je een heel mooie Paas-prijs en een extra bonus van drie slagen in mindering.
Onnodig om te schrijven dat wij op de sportiviteit en eerlijkheid van onze leden rekenen.
Maar om daar zeker van te zijn, zal de Paashaas hier en daar onverwacht opduiken om te controleren. Meestal hier, maar soms ook daar!
Verder wordt er in de baan veel aandacht aan de Pasen besteedt, maar dat zijn nu nog verrassingen.
De uiteindelijke winnares of winnaar krijgt natuurlijk een mooie prijs maar daarnaast ook een bronzen paasei-trofee als blijvende herinnering.


De wedstrijdleiding is in vertrouwde handen van ons ervaren duo Rob Loos en Aad Twisk. De éen is die dag te herkennen aan zijn oren, de ander loopt met een mandje op zijn rug, hoe leuk is dat!


Nazit
Minstens zo belangrijk wordt de nazit of anders gezegd: een Paasborrel.
Marion serveert daarbij een bijzonder Paasplankje met toepasselijke hapjes. Het is tenslotte het einde van de vastentijd.

Bijdrage
Je bijdrage is € 14,50 inclusief de koffie, 2 drankjes en het Paasplankje.
Dit scherpe prijsje wordt mede mogelijk gemaakt door een ondersteunende bijdrage van jullie eigen club, het zogenaamde ei uit eigen eierrekje, maar wel zo leuk.
Vanzelfsprekend zijn de niet golfende partners ook van harte welkom,
bijdrage € 12,50.


Bijdragen overmaken op:
NL40RABO 0113 4565 49
tnv Golfclub DeZandvoortse

Aanmelden
Aanmelden kan op de site onder Aanmelden Wedstrijden, vanaf nu t/m 10 april of voor de partners via golfclub@dezandvoortse.nl

Met sportieve groet,
Bestuur van Golfclub DeZandvoortse