Verslag NGF Matchplay 12 april

Rut Wakker

Vandaag de eerste wedstrijden voor team 1. Zoals verwacht een zware tegenstander; Concordia. De cijfers liegen er ook niet om; 4-18 in het nadeel van De Zandvoortse. 1 single gewonnen (Robert) en 1 dubbel (Alejandro / Rut)  gewonnen, Concordia was duidelijk een maatje te groot. Enkele partijen gingen redelijk gelijk op om de laatste hole te verliezen en daarmee de partij. Pech, nee, Concordia was gewoon beter. 

Zonder captain Paul maar met een uitstekende vervangster Barbara hebben we toch best wel plezier gehad op de kleine maar leuke baan van Oegstgeest. 

Komende vrijdag De Kieviten, dan zal er echt gewonnen moeten worden om niet in de gevarenzone terecht te komen.

Met Ger Vrees als invaller kon team 2 met een voltallig team naar Mariënweide waar de baan er onder een mooie zon goed bijlag. Het zou mogelijk spannend worden, want de tegenstander AMVJ had op de eerste dag flink uitgehaald tegen het team van Mariënweide, 17 – 5 ! 

Bij de enkels hield team 2 AMVJ prima bij: drie gewonnen partijen (Rob, Martin en Ger) en zij wonnen er drie. De dubbels gaven de doorslag, want die won team 2 met verve alle drie, hetgeen resulteerde in een eindstand van 15 – 7, waarmee team 2 ook meteen, na twee speeldagen, de eerste plaats in de poule innamen. Uiteraard gaan ze hun best doen om dit de komende twee wedstrijden vast te houden, dat zou toch geweldig zijn. Team 2 top, gefeliciteerd en bedankt.