Verslag 5 april NGF Competitie Team 2

Hein den Dunnen

We zijn weer begonnen. Wie “we ” zijn wordt later in het verslag wel duidelijk. Voor het tweede jaar in de Hoofdklasse met tegenstanders uit Weesp, Amsterdam, Geldrop en Delft. Bij deze laatste, Concordia Delft, gaan we het avontuur beginnen met een uitwedstrijd tegen de spelers uit Weesp die gelukkig weer hun eigen golfbaan hebben.

Team 2 van De Zandvoortse bestaat uit 8 spelers en speelsters, waarvan er 6 per wedstrijd de baan in gaan. De teamgeest is uitstekend en we konden niet beter beginnen dan op Concordia, wat “eendracht” betekent. Ook onze twee reserve speelsters, Barbara Koopman en Gabrielle Wansink, waren bij de aftrap van het seizoen aanwezig en zagen eendrachtig een bevlogen Zandvoort.

Golfbaan Concordia is gelegen op een sportcomplex waar naast Golf ook voetbal, tennis en cricket wordt gepeeld. Voor deze competitie hadden wij wel een doel gesteld maar niet zoveel doelen als wij op de golfbaan van Concordia aantroffen. Het wemelde van de hekken en voetbal doelen waarover en langs de golfballen geslagen dienden te worden. Gelukkig maar twee holes over de voetbalvelden.

Gerard begon tegen een Weesper Gerard de singles en kwam wat stroef uit de startblokken. Het resultaat was dat Gerard met de winst er vandoor ging. Helaas voor ons was het de Weesper Gerard. Hein trof een goedlachse Bram en al grappend en pratend werden de 9 holes en de doelen gerond. Bram vergat hierbij de bal op het laatste slagje  in de hole te putten. Profiteer van de foutjes van je tegenstander is een bekende kreet in de matchplay, en dat leverde de winst met 2 up voor Hein op.

Ton, jawel hij is er weer, de lachende golfer, trof een Weesper mop aan met de Spaanse naam Carlos. De Spaanse invloeden van zijn tegenstander had invloed op het spel van Ton. Met grote precisie wist hij de hole net niet te raken en ontsnapte aan een verlies. Met 4 tegen 4 naar het clubhuis.

Lillian kreeg een man in de schoot geworpen en wat voor een. Durk was zijn naam. Ja het is goed geschreven. Met snor en baard probeerden hij indruk te maken op Lillian hetgeen nauwelijks is gelukt. Sterker nog, helemaal niet. Met drie up in de tas door naar de volgende ronde.  Vonny, ons pinda rotsje in de branding, trof een oude bekende van Weesp en wist na een lange strijd de laatste  hole met winst af te sluiten.

Tot slot Elly, zij trof een aardige Weesper dame.    Met twee dagen Drentse Golf en Country club nog in de benen begon Elly stroef aan de wedstrijd. Met 1 down en twee gelijk naar hole vier. Daar zag ze de doelen staan en ging hier recht op af. De volgende 5 holes werden winnend afgesloten en met 4 up aan de koffie. De single ronde werd met 22 tegen 15 winnend afgesloten. 11 punten werden meegenomen naar de tweede ronde, de greensome.

Om een lang verhaal korte te maken. Alle drie de greensome wedstrijden werden winnend afgesloten. 8 punten mee naar Zandvoort.

De eindscore werd 19 tegen 3. Concordia werd bedankt en wij hadden ons doel bereikt. De lege doelen lieten wij achter in Delft. Volgende week zijn wij gastclub en spelen zelf niet. Kom eens kijken, het sfeertje is fantastisch.