Verslag NGF competitie Team 1

Kees van den Bos

Dat we poule kampioen waren geworden wisten jullie al, maar dan begint het voor ons pas echt.

De halve finale spelen op Spandersbosch. Eerst voorspelen met het hele team. Ja jammer, Martin kon alleen op woensdag en de rest niet. De baan was ook gesloten wegens een tournooi.  Maakt Martin niets uit, die gaat gewoon om zeven uur s’morgens in Hilversum afslaan. Kon nog net 17 holes lopen – voor de geplande wedstrijd –  vervolgens in de auto naar Oegstgeest, weer 18 holes lopen en dan om 18:40 de HeerenMatchplay  te spelen en nog winnen ook. Het begint op werken te lijken Martin.

De rest van ons team deed het wat relaxter, speelden maandag op de nieuwe baan van Oegstgeest en de volgende dag 18 holes op Spandersbosch.
Een hele mooie – maar o zo een moeilijke – bosbaan.  Zeer smalle en schuin aflopende fairways tussen hoge bomen, met hier en daar water en grote bunkers.

  Donderdag op Spandersbosch de halve finale spelen tegen Riel 2. Een team waar we al in het verleden twee keer van hadden verloren in de landelijke finale. Een hele opgave dus.

Dirk Fortuin zat die dag op de reserve bank. De rest van ons team kwam de singles uit met een monsterscore: 13-1. Alleen Martin speelde gelijk.  We konden niet meer verliezen. Dat wist echter niemand want je loopt allemaal door de baan.

Daarna is het  de tijd voor Greensomes. Die werd ook winnend afgesloten: 7-1 was de uitslag. Tanja en Kees speelden gelijk . Met als totaalresultaat: 20-2. Ik zei het al een monsterscore.

De volgende dag – vrijdag – vroeg op en naar Oegstgeest. Peter Logmans had op Spandersbosch een spierblessure opgelopen en wist niet zeker of hij kon spelen. Kees zat die dag op de reserve bank en was er klaar voor om in te vallen. Maar met wat pillen en wat oefeningen op de drivingrange besloot Peter te gaan spelen.

 

Onze tegenstanders een stel jonge spelers, met zeer lage handicaps, de eerste drie 5.7, 7.6 en 8.0, konden wij zeker niet onderschatten.

Hans Kerkman had het ook zwaar in de singel en verloor deze, ondanks zijn goede ronde van 32 slagen. Peter Logmans had geen last meer van zijn blessure en won nipt na een zeer spannend duel met 1 up. Martin Spaans scoorde een 2 up en Werner Koopman moest nog even op gang komen en kon deze partij niet winnend afsluiten. Toen was het de beurt aan Tanja ook een zeer spannend duel op de laatste hole sloot zij af met winst 1 up. Dirk Fortuin moest zijn meerder erkennen en verloor 3 down.

We stonden toen twee punten achter het was 6-8.

Maar de winst kwam uit de Greensome, Hans en Peter speelden een super partij en pakte de volle winst, toen was het de beurt aan Martin en Werner ook zij wisten de winst te verzilveren we stonden toen al op voorsprong, maar het kon nog fout gaan als Tanja en Dirk dik zouden verliezen. Dat lieten zij zeker niet gebeuren. Spannend was het zeker:  na vier holes stond het 2-2 gelijk. En dat bleef zo tot de laatste put op de negende hole: 2+, 2- en 5 x0: gelijk geindigd.
Totaalstand 13-9 voor DeZandvoortse 1 en het Nederlands kampioenschap was binnen.

De winnaar 2019 : DeZandvoortse 1

 

De runnerup 2019 : Spielehof 1

Wat een ontlading na deze wedstrijd. Hier hadden wij vijf jaar op gewacht om dit te behalen. Alle teamleden heel erg bedankt voor jullie inzet. Er gingen zelfs stemmen op om deze titel volgend jaar met dit team te gaan verdedigen. Maar dat is nog ver weg, we gaan eerst genieten van deze overwinning.

Heel leuk was het dat Fred Loos als bestuurslid de moeite had genomen om ons team met een bloemenhulde te feliciteren, dat werd zeer op prijs gesteld.

Captain Kees van den Bos

Met dank aan de Oegstgeester Golfclub