Verslag Ladiesday Verkiezingswedstrijd 21 november

Hermine Warnaars

Vandaag speelden we onze Strokeplaywedstrijd, maar wel in het teken van de verkiezingen. De ladies waren om 12.15 uur op de club en moesten een enveloppe trekken. In de de enveloppe zat een kaart met de naam van een politieke partij. Er waren van elke partij twee kaarten en zo werden de flights samengesteld. Om je afslagtijd te weten, moest er een balletje getrokken worden en wist je respectievelijk of je in flight 1,2,3,4 of 5 moest spelen. De Ladies waren soms blij met de partij waarvoor ze uitkwamen en soms ook niet🥲. Maar voordat de ladies de baan in gingen moesten ze nog “echt” stemmen. Nigel Lancaster had daarvoor een heus stemhokje gemaakt met stembiljetten, een rood potlood en een stemcontainer. Vervolgens werd er heerlijk gespeeld, de zon deed z’n best en de “stemming” zat er goed in.

Bij binnenkomst moest er goed gerekend worden, de slagen minus de handicap, minus de slechtst gescoorde hole en moesten de twee kaarten van dezelfde partij bij elkaar opgeteld worden. Het was even chaos, maar dat hoort bij verkiezingen! En toen was er toch een uitslag: Elly en Petra, die voor D66 uitkwamen hadden de meeste slagen/stemmen, 63 maar liefst! Zij waren de absolute winnaars en werden beiden verblijd met een fles prosecco!

Ook Nigel had een verkiezingsuitslag en eigenlijk verschilde die niet van de officiële peilingen. Wel grappig, de ladies zijn dus gewoon een doorsnee van onze samenleving! Op het televisiescherm had Nigel een mooi diagram van onze verkiezingsuitslag gezet!

En toen kwam de nazit, de ladies werden verwend met heerlijke hapjes, ook nog versierd met plaatjes van de politieke partijen en de drankjes gingen er goed in! Paula had enorm haar best gedaan! Het was een super leuke en fijne samenwerking met The Dunes!

Tot slot: morgen de echte verkiezingen en als de ladies van onze Ladiesday het voor het zeggen zouden krijgen, zou het allemaal goed komen in Nederland!