Verslag Ladiesday Sinterklaas 5 december 2023

Hermine Warnaars

Zo zo zo dat was me wat gisteren op de Ladiesday: hoog bezoek van Sinterklaas en Piet!

Piet probeerde te golfen, maar het bleek toch moeilijker dan hij dacht. Sinterklaas gaf wat aanwijzingen, maar met zijn ragebol-staf werd dat ook niets! Eenmaal binnen pakte Sint zijn grote boek en sprak de Ladies toe.

Sint had namelijk opgevangen dat de ladies het met bepaalde golfregels niet zo nauw nemen. Dit is wat Sinterklaas in het grote boek had opgeschreven en de ladies te zeggen had:

1. Als je niet zeker weet of je je bal kan vinden, sla dan voor de zekerheid een provisionele bal.

2. Bal in de rough en je verklaart je bal onbespeelbaar, dan:

bal droppen binnen twee stoklengtes

terug naar de plek waar de bal het laatst werd geslagen

of neem een punt in de lijn van de hole zo ver naar achteren als je wilt

3. Rode Paaltjes / Laterale Hindernis: bal droppen binnen twee stoklengtes en niet dichter bij de hole

4. Kaart na de wedstrijd invoeren op de site van de Zandvoortse of bij golf.nl, opdat er steeds een actuele handicap bekend is.

De ladies waren onder de indruk van zijn golfregel-kennis en hebben Sinterklaas plechtig beloofd hun golfleven te beteren!

Maar bovenal was Sinterklaas onder de indruk van de goede sfeer die er op de Ladiesday is!

Nadat Sint en Piet waren toegezongen, moesten zij naar het volgende feest en konden de ladies de pakjes die waren gebracht uitpakken. Het werd een vrolijke boel!

Uiteindelijk moest er ook nog gegolft worden en daar hadden de ladies zin in, want ze wilden de regels waar Sinterklaas het over had gehad natuurlijk meteen toepassen. Bij binnenkomst werden de scores uitgerekend en de kaarten bij de Wedco ingeleverd. De dagwinnares was in eerste instantie Marian Teer, maar de berekening bleek niet juist en was het Hermine, die met de eer mocht strijken. De Longest Drive was voor Nancy! Er werden ook nog 3 birdies geslagen: Barbara op hole 3, Hermine op hole 7 en MarianT. op hole 9.

De nazit was weer supergezellig en met Paula’s heerlijke hapjes, extra feestelijk! Helaas konden niet alle ladies vandaag van de partij zijn, hopelijk zijn we komende dinsdagochtend weer met een grote groep. Over twee weken onze laatste wedstrijd van het jaar, dat wordt onze Kerstwedstrijd!

De Wedco wil de ladies nogmaals bedanken voor de heerlijke verwennerijen😘😘😘.