Verslag Heerenmatchplay 5 juni

Hein den Dunnen

Heerenmatchplay 5 juni

Het is de 156 tigste dag van het jaar en voor het eerst kunnen de deelnemers van de Even en Oneven poule hun degens kruizen. Maar liefst 11 flight gingen vanaf half zes de baan in onder een dreigende hemel. Overal in het land heeft het weergodje huisgehouden, maar niet op de baan van The Dunes.

Geheel droog en sommige deelnemers geheel afgedroogd , kwamen de flights weer terug op de basis vanwaar ze zo vrolijk waren vertrokken. De drankjes smaakten heerlijk koel en de keuken kon de entrecotes niet aanslepen.

In deze toch heel gezellige ambiance, daar komen we tenslotte ook voor, werd door de dienstdoende Wedco van deze dag, de wedstrijd verbaal nog even teruggehaald.   Alejandro werd ook weer teruggehaald om zijn Hole in One  trofee uit handen van de Wedco te ontvangen.

De neary op Hole 5 werd pas na 10 flights geslagen. Rene Witte wist zijn bal een meter voor de pin te slaan. Meer dan genoeg om de fantastische fles wijn in zijn bezit te krijgen.

De bal van de week is gegaan naar Eric Franssen. Als nieuwkomer heeft hij aan alle wedstrijden meegedaan en dat is best een bal waard. De dagprijs ging naar Martin. Met 6 up werd zijn tegenstander naar huis gestuurd.

Omdat de beide Wedco ook de baan in zijn geweest, gaat dit ten kosten van het maken van foto’s. Volgende keer gaan we hier iets op vinden.

Volgende week, 12 juni,  is de tweede ronde. Wederom start om 17.30 uur

Klik voor de uitslag en de stand.