Verslag Heerenmatchplay 29 mei

Rut Wakker

Zo loop je in hondenweer met z’n allen, maar wel met 6 birdies en geen grote verschillen in uitslagen. Twee weken later loop je met mooi golfweer, alles prima in orde, greens in perfecte staat wellicht wat hoge rough (maar maaien is lastig te plannen) en dan maar 2 birdies en wél grote verschillen.

Perfecte omstandigheden.

Wat te denken van 2 maal 6 up of down zo u wilt en dan een monsterscore van 8,5 tegen 0,5, Rob Loos tekende voor de 8,5  en Frans voor de 0,5. Rob memoreerde in zijn toespraakje dat beide als een krant speelde (zoals dat zo mooi heet) maar dat hij meer geluk had. Dit krantenspel leverde wel de mooie fles Matchplay-wijn op. Misschien dat Frans last had van de vele toeschouwers,

die we liever niet zien.

Wie ook met een fles naar huis kon gaan was Richard want hij was de tweede op het bordje en had zo de neary. Jan Verhoeven was er ook dichtbij maar helaas.

Zoals geschreven waren er maar 2 birdies te melden: voor Dirk op hole 7 en Martin op hole 3.

Dat bewegen erg goed is voor de oudere mens en golfen in het bijzonder bewijst onze Allardes die deze week de respectabele leeftijd van 90 heeft bereikt. Om dat te vieren sloot hij zijn partij tegen Charlie af met 2 up. Twee keer een felicitatie voor Allardes.

Alle uitslagen zijn natuurlijk op de site terug te vinden samen met de stand van de birdie competitie.

Hoe was het spreekwoord ook alweer beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald of zoiets. Dat geldt voor onze Hans Kerkman. Na een wat te emotioneel genomen besluit om te stoppen met clubactiviteiten gaat hij toch weer aan onze Heeren Matchplay meedoen. U allen bent gewaarschuwd een vos verliest zijn haren maar niet zijn streken. Hans is een ervaren en geduchte Matchplay-golfer.

Omdat er goed doorgespeeld is waren de flights op tijd binnen en de barmedewerkers konden dan ook op tijd gaan opruimen.

12 juni treffen we elkaar weer en dan spelen we van de back-tees oftewel van wit. Wellicht het advies van Ko ter harte nemen en al wat vaker van wit spelen. Het heeft hem een fles wijn opgeleverd.

De 19e juni beginnen de 4 dubbele avonden en dan gaat de eerste flight al om 17:00 uur van start, kunnen jullie er alvast rekening mee gaan houden. Als we deze gespeeld hebben wordt de stand van de competitie bekend gemaakt.

Uw Even-Wedco’s,

Peter & Rut