Verslag Heerenmatchplay 26 juni

Hein den Dunnen

Normaal gesproken zou Bou dit verslagje schrijven en via een ingewikkelde constructie vanuit een Spaans land naar Nederland toe transporteren. We laten Bou daar rustig even op de berg zitten om met gefronste wenkbrauwen naar de 8e ronde Heerenmatchplay te kijken.

Nou Bou had heel wat kunnen schrijven over de prestaties van de deelnemers. Met name de topspelers moesten het dit keer ontgelden. In voetbal termen heet dit, alle ballen naar voren. Dat gebeurde ook maar voor sommige topspelers was net een slagje tekort, of de tegenstander iets slimmer.

Ja, zo gaat dat in de topsport. De Heeren van Dam en Hazenberg hadden lak aan topsport en kwamen gelijk op hole 8 aan. Volgzame spelers, beiden lagen in de bunker. Na wat strand activiteiten wisten beide Heeren de bal uit de bunker te krijgen en de hole af te ronden. Heer van Dam trok de gehele partij naar zich toe.

Kees van den Bos, euforisch omdat eindelijk het artikel over het behaalde landskampioenschap , in de Zandvoortse courant was geplaatst, trok de euforie door. Martin werd, en dat gebeurd niet vaak, met 5 down naar huis gestuurd.   Normaal is Martin niet zo praterig, maar nu werd uitvoerig verhaald hoeveel pech hij had en hoeveel geluk, lees spelkwaliteit, Kees had. Martin ging vroeg naar bed.

In dezelfde flight streden de toppers Logmans en Koopman om de winst. In een enerverende en gelijk opgaande strijd rolde het kwartje, zoals dat zo mooi heet, richting Werner. Hans Kerkman maakte geen foutje en wist de beoogde nieuwe voorzitter, met 6 down naar het clubhuis te sturen.

Peter Bruinig, lang een topper in de hoogste regionen, zag zijn aandelen behoorlijk zakken. Met maar liefst 5 down, dit zijn geen Down Jones indexpunten, ging zijn uitgezette koers behoorlijk onderuit. De blaren van Alejandro genezen voorspoedig, Toch moest hij er na afloop op zitten. Met 1 down verloor hij van de scheidende penningmeester, Fred.

Henk Morang en Dirk Fortuin, beiden toch hoog op de standenladder, hadden het stevige windje, die er vanavond stond, tegen. Ook zij konden geen twee punten aan hun totaal toevoegen. Naar mate er meer van dat soort uitslagen binnen kwamen werden de gezichten van de groep achter volgers op de ranglijst, vrolijker en vrolijker.

Om precies 21.30 uur waren alle deelnemers binnen en werd door Peter de wedstrijd nog een dunnetjes overgedaan. Uiteindelijk bleken Engel Stobbelaar en Gert Bucher beide de winst naar zich hebben toegetrokken met 8 up. Toeval wil dat beide kaarten gelijk waren ingevuld. Normaal gesproken wordt er naar de laatste 6 beste scores gekeken, dan naar 3 en vervolgens naar de laatste hole. Geen verschil, dus twee winnaars deze avond. Ook een unicum.

Gerard Scholten, met een N op het eind, sloeg met zijn tweede slag, de bal schitterend op de green van hole 8. Hier had niemand meer antwoord op. Het laatste woord was voor Peter en die herinnerden alle deelnemers eraan dat op 2 juli de Algemene Ledenvergadering plaatsvindt. Belangrijk voor onze club omdat er nagenoeg er een geheel nieuw bestuur zich gaat presenteren. Toeval of niet, alle bestuursleden inclusief een dame, hebben iets met matchplay.

Bou, op zijn berg, viel er zowat vanaf, toen al het geweld van deze avond, de top van de berg had bereikt. Liep de berg af en zei tegen Tineke, kom op, we gaan richting Holland want het slot van deze competitie mogen wij niet missen.

Klik hier voor uitslag

Klik hier voor stand