Verslag Heerenmatchplay 26 juni

Rut Wakker

Nog een laat verslag van de Heerenmatchplay wedstrijd 26 juni, als de wedco’s onderling geen afspraken maken dan wacht de een op de ander…

ZOMER, ja, zomer met hoofdletters want dat was het. Een tropische temperatuur, beetje wind. Hole 1 wat minder warm zoals altijd maar vanaf hole 2 echt warm, heerlijk. De meeste mannen in korte broek zoals voorspeld; korte-broeken-golf-weer. Al die atletische, gebruinde mannen, strijdend om de dagwinst en/of heerenmatchplay wijn, het leek wel een reclame van Mr Marvis. Helaas ontbraken de mooie dames anders was het echt een perfect plaatje geweest…

De neary, de birdies, de winnaar van de dag hebben jullie allemaal natuurlijk al gelezen op de pagina ‘Uitslag Heerenmatchplay 26 juni’ dus daar hoeven we het niet meer over te hebben. Nou ja, eentje dan; Charley van de Veer werd winnaar van de dag en was zeer blij met zijn fles wijn.

De wedstrijd zelf, tja, er werd gestreden, gezwoegd, gewacht, mooie slagen, missers, terug om een 2e bal te slaan; het werd een lange avond. Aan het eind een uur vertraging. Ok, de start was misschien vals omdat er plotseling twee flights tussendoor kwamen om 17:00….. Maar dan nog, 3/4 uur vertraging. Dat belooft wat voor komende woensdag als we 10-11 flights hebben vanaf wit. Voor komende woensdag wordt dan ook het motto: TEMPO!
Niet meer uitholen als het geen zin heeft, geen 2e bal slaan als je tegenstander al op de green ligt, gun je tegenstander ook een hole, max 3 minuten zoeken per hole, dus niet 3 minuten per bal. Zodra je géén aansluiting houdt met de flight voor je heb je een probleem.
De dubbelavonden kunnen we alleen leuk houden als iedereen, ja IEDEREEN, tempo houdt. 10 minuten per hole, max.