Verslag Heerenmatchplay Even 15 mei

Hein den Dunnen

In de derde ronde van de Even groep wil ik het vandaag even hebben over de pet. Pet heeft niets te maken met het spelpeil maar met het soort hoofddeksel wat door de spelers wordt gedragen. In de etiquette regels staat veel over de kledingvoorschriften zoals de broek en het shirt. Voor een hoofddeksel is niets opgenomen in de etiquette. Is gezien de collectie petten die vanavond in de baan waren wel een gemis.

Een pet is een hoofddeksel waarbij zich alleen aan de voorkant een klep bevindt. Een uitzondering is wel de pet van Sherlock Holmes, die volgens historici twee kleppen bezat, een aan de voorzijde en een aan de achterzijde. Deze heb ik vanavond niet gezien.

In deze derde ronde startte de eerste flight met twee petten op. Normaal gesproken niet zo handig maar in dit geval zaten er twee hoofden onder. Ko liet zien dat zijn pet goed stond en won met 1 up van Janwillem. Leen en Eric hadden geen hoge pet op en dat moest Eric bekopen met een 4 down. Een van de weinig grote uitslagen deze avond.

Vervolgens kwamen er  4 flights binnen met allen dezelfde score, 5,5 tegen 3,5. Vier winnaars met 2 up en vier verliezers met 2 down.  Uit de hoge hoed kwamen als winnaars , Charlie, Werner, Simon en Martin. Chappeau allen.

Paul en Gerard begonnen goed aan de wedstrijd. Op hole twee sloeg Paul zijn afslag met een mooie curve ver richting de green. Met twee op de green en toch de hole niet winnen. Daar kan ik met mijn pet niet bij. De eindstand viel tenslotte in het voordeel van Gerard uit. In dezelfde flight had Peter de platte pet op en daar had Ralph last van. Met de pet in de hand en 5 down kwam hij het clubhuis binnenlopen.

Roel en Alejandro hadden een ander probleem. Een hoedt met dt en een sombrero, afkomstig van het Spaanse woord sombra, dat schaduw betekent , gingen gezamenlijk de baan in. Alejandro had lichtelijk wat last van de schaduw waarin hij stond en moest Hoedt met dt voor laten gaan met 2 up. Hans K. herstelde zich goed van zijn verliespartij tegen Martin van 14 dagen geleden en speelde tegen een bol hoed uit Engeland. Richard kon niets uit zijn “high hat” toveren waardoor Hans met 4 up zijn schade kon inhalen.

In de laatste flight gingen Marcel en Henk de strijd met elkaar aan. Ondanks de konijnen uit de hoge hoed van beide heren wisten zij onderling de punten te verdelen. Goed gemutst kwamen zij terug van hun ronde.

De bal van de week ging naar Richard Fox. De neary op hole 3 werd geslagen door Charlie van der Veer en de dag winnaar werd Peter Specker met 5 up.

Wedco Peter gaat een paar dagen op stage in Frankrijk en gooide alles in de pet van Hein. Die zoekt het morgen wel uit.

Klik voor Uitslag