Verslag Heerenmatchplay 12 juni

Rut Wakker

Lag het aan de weersverwachting of aan van wit afslaan maar van de 29 Heeren voor de Even poule waren er 16 aanwezig. 4 flights komt gelukkig weinig voor, zal toeval geweest zijn.

Na jaren van onbekommerd met mooi weer de Even Matchplay competities kunnen spelen zijn de laatste 2 avonden behoorlijk nat geweest. Wederom bewijst deze poule dat, qua prestaties, regen en wind er niet toe doen maar dat kwaliteit boven kwantiteit gaat. Wat te denken van 3 Birdies en ook een heuse neary. Jan Verhoeven en Diederik Knol schreven op hun kaart een birdie op hole 7 en Alejandro op hole 9. De fles neary-wijn was welverdiend door Robert Schorfhaar.

En ja, dan de winnaar. Het is niet zo eenvoudig om als marker de score goed in te vullen. Het blijkt zelfs voor één van ons meest ervaren golfer niet eenvoudig de plusjes, minnetjes of rondjes in de juiste kolom te zetten.

Zo kan het dan gebeuren dat onze Ko tot winnaar werd verklaard maar Ko was zijn zoon naar huis aan het brengen. Die zoon Diederik was een goede tweede maar hij was zijn vader naar huis aan het brengen. Bleef Dirk over met 3 up en zou hij de fles wijn krijgen. Edoch, wat blijkt, Hans Kerkman heeft als marker de verkeerde kolom gebruikt. Eind goed al goed hij is de winnaar en ging naar huis met de fles. Het zal de vreugde zijn geweest over het feit dat hij nog steeds met wat aanpassingen fijn kan golfen.

Tot slot was het weer duidelijk dat golfen tussen de oren zit want we hebben op hole 6 nu zelfs geen bal op de green zien landen. Dat is niet helemaal waar want op enig moment kwam van hole 8 een bal die wel op de green van hole 6 terecht kwam. Ko kon zo zijn bal makkelijk vinden en na correct de bal gedropt te hebben om met een fantastische slag  zijn bal in de bocht van 8 terug te vinden. Toegegeven het is een beetje een omweg maar met 2 slagen in de bocht is niet verkeerd.

Woensdag de 19e spelen we met de hele groep en jullie wedco’s rekenen op weinig afmeldingen en mooi golfweer.

Peter & Rut.