Verslag Heeren Even/Oneven 12 juni

Hein den Dunnen

Het werd vandaag een bijzondere dag. Het KNMI in de Bilt voorspelde heel veel regen en in de loop van de dag bleek dat ook zo te zijn. Soms willen deze twee componenten nogal eens botsen en komen de voorspelling niet helemaal uit zoals was bedoeld. Dit keer een juiste voorspelling maar…..

Wat een wonder, zo rond 17.30 uur wordt het wat lichter en de donkere wolken drijven verder weg naar zee. Verrassend was ook de binnenkomst in het clubhuis van The Dunes. We mochten een nieuwe Nederlander verwelkomen. Nigel heeft afgelopen middag zijn Nederlandse paspoort mogen ophalen ten stadhuize te Haarlem.

Een kleurrijke ballonnenboog en Nederlandse en Engelse vlaggen hadden de omgeving en het restaurant een Engels-Nederlandse uitstraling gegeven. Heerlijk om zo te beginnen en dan ook nog droog.

Door het verdrijven van de sombere regenachtige dag werden ook de spelers vrolijker. Er werd lustig op los gescoord.  Maar liefst twee spelers wisten hun tegenstanders slechts een half puntje toe te staan. En dan overkomt het ons toch door 8 plusjes min een ½ plusje een 7-up te geven. Helaas kwamen wij hier pas na de uitreiking van de dagprijs achter. Henk Morang kreeg deze uitgereikt en was trots dat hij deze aan zijn collectie Heerenmatchplay wijnflessen kon toevoegen.

Uit de telling hadden wij moeten afleiden dat Eric Maerssen ook acht up had en op basis van de laatste 6 en 3 holes de dagprijs had moeten ontvangen. Aankomende woensdag wordt dit gemis goedgemaakt en verwachten wij van Eric een spetterende speech.

In de top van het klassement werden goede en minder goede zaken gedaan. Wedco Peter moest door verlies zijn leidende positie afstaan aan Martin, die door het ontbreken van Rene Witte en het verlies van Gerard Wortelboer alleen aan de leiding gaat.

Alejandro had helaas wat al te hard in zijn handen gewreven en moest ivm blaarvorming op het laatste moment afzeggen. Roel Hoedt kon ook in zijn handen wrijven met zijn nieuwe putter die hij van Mieke had gekregen. Zeker 5 putts van 15 meter werden achteloos gemaakt. Ondergetekende had hiertegen geen schijn van kans.

Rond 21.00 uur waren de flights binnen en kon het tellen beginnen met eerder genoemd resultaat. De bal van de week werd uitgereikt aan Nigel als prestatie om met behulp van een inburgeringscursus het Nederlandse paspoort te krijgen. De neary wijn werd gewonnen door Simon Sebregts en hij nam deze met trots in ontvangst.

Komende woensdag, 19 juni,  is het bijna de langste dag van het jaar, in lichturen bedoel ik. Dat gaan we gedenken door ook de wedstrijd de langste van de competitie te maken. We spelen aankomende woensdag van WIT. Neem je drijver maar mee. Laat deze kans om een “lange” baan te spelen  niet voorbij gaan.

Tot woensdag

Klik voor uitslag

Klik voor stand