Verslag Heeren Even 7 augustus

Hein den Dunnen

De Heeren Even komen met verwarde haren aanzetten. Althans bij de meeste waar haar hoort te zitten. Aan de wedstrijdtafel is het eerste wat hoorbaar is van de deelnemers, wat een wind hè. Of, wat een vlagerige wind. Wordt wat op Hole 3, de neary, met deze wind.

De golfende amateur weermeesters hebben bijna allen een mening over de wind. Wind is een natuurlijke luchtbeweging van de atmosfeer. Deze ontstaat door horizontale luchtdrukverschillen, waarna de kracht en richting worden beïnvloed door de draaiing van de aarde en eventueel de wrijving met het aardoppervlak. Zo, dat zijn we ook weer wat wijzer geworden.

De eerste flight kreeg direct te maken met een krachtige schuine wind naar Hole 1. Gerard maakte er een passaat windje van, een wind uit het oosten. Ondanks dat Werner jarig was, kreeg hij geen cadeautjes van Gerard. Werner ging met 3 down naar zijn verjaardagspartij. Peter Specker, vervroegd terug gekomen uit het mooie Frankrijk, had de vakantie nog in zijn hoofd. Richard liet Peter achter de feiten aanlopen. Met 5 up aan het bier.

Aad van de Hoek

Janwillem had het windje mee en zorgde ervoor dat Ruud nog meer uitzicht begint te krijgen op de Aad van de Hoek Trofee. Bou, in dezelfde flight als Ruud, pakten zijn punten en staat nu gelijk met Ruud. Bou heeft pech, Ruud gaat een aantal weken oefenen in Spanje en kan voor de finale geen punten meer halen. Bou wel, als hij zijn best doet.

De strijd tussen Dirk en Martin was er een van ruimende wind en krimpende wind. Dan weer de een en dan weer de ander die de punten binnen haalden. De einduitslag was een windstilte, all square. Rob van Straaten en Herman was een partij waarbij Herman last had van de windstreken van Rob. Met 4 up nam Rob zijn portie punten mee naar huis.

Een zichzelf verbazende Ko, hij zag zijn afstandsschot op hole 2 direct op de green belanden, blijft het goed doen. Wat Marc ook probeerden, Ko wist het tij zo te keren dat hij met 2 up, windje in de rug, naar het clubhuis kon. Als een wervelwind blijft Hans Kerkman huishouden onder de spelers van de Even. Dit keer blies hij Paul omver. Met 5 up in de tas en een koppositie, op naar de volgende tegenstander. Wie houdt Hans nog tegen voor de finale.

Misschien wel Erik. Met een fors aantal verzamelde punten maakt Erik kans op de finaleplaats. Ton, nu weer geheel compleet voor wat betreft de inhoud van zijn mond, beet zich vast in Erik en liet niet meer los. Ton, lachend met zijn fonkelende tanden bloot, leverde zijn kaart in met 2 up score.

Schiet op, de volgende flight zit al te wachten

Ook Gerad S had kennelijk wat last van vakantieperikelen in zijn hoofd. Henk M wist hiervan gebruik te maken en haalden met een zijwind de benodigde punten binnen. Michiel kwam als eerste, startte als laatste en eindigde na 9 hole weer als eerste. Marcel, ook binnenkort op vakantie, had geen antwoord op het spel. Tot slot Charlie en Roel. Na 3 linkse ballen op Hole 3 dacht Peter Roel een hart onder de riem te steken door uitdagend op te merken, laat het zien Roel. Dat ging mis. De bal van Roel ging rechts. De opmerking van Peter leverde Roel wel de bal van de week op.

Bou, had een voortreffelijke afslag voor de neary op hole 3. Helaas voor Bou, besloot Henk Morang dit, ondanks de vlagerige wind, zijn bal dichterbij de hole te slaan. Een fles wijn was zijn prijs voor deze neary.

Hans Kerkman werd uiteindelijk dag winnaar. Van de drie deelnemers met 5 up had Hans de beste laatste 6 holes.  Ondanks de wind werd er geconcentreerd gespeeld. Heeren, het was mij aangenaam. Nu windstilte.

Klik voor Uitslag

Klik voor Stand