Verslag Heeren Even 4 september

Hein den Dunnen

Vanuit de Schotse hooglanden is het de opperspreekmeester Peter gelukt de buien daar te houden en ons te verblijden met een prachtige opklaring vlak voor de wedstrijd. Wij zijn Peter hier zeer erkentelijk voor. Nu we het toch over Schotland hebben, het is ‘The Home of Golf’. In Schotland wordt al 600 jaar golf gespeeld en daarmee is het land onbetwist de bakermat van het moderne golfspelletje. Maar vlak Zandvoort niet uit, ook hier wordt vanaf het ontstaan met golf gespeeld. Zij het dat deze golven op de kust rollen.

The Dunes  “het St. Andrews van Zandvoort” was vanavond  weer het toneel van een strijd om de koppositie en een goede uitgangspositie voor de finale op 2 oktober.  De flightindeling waren zo samengesteld dat er stevige onderlinge partijen konden ontstaan. Groot was de schrik dat de eerste 4 partijen met forse cijfers binnenkwamen. Oplopend van 5 up/down naar 7 up/down. Hans Kerkman was zelfs te sterk voor 2 tegenstanders en haalde fors uit met een stableford score van 21. Door Dirk en Rob was hier niet tegen de werken.

Gelukkig kwamen er ook flights binnen met een spannender score. Ralph is de top 4 binnengedrongen, dit ten kostte van Gerard W. Op de laatste twee holes wist Ralph Gerard van het lijf te houden om met 1 up naar binnen te gaan.

Charlie en Marc haalden ook redelijk fors uit en zowel Leen als Simon voelden zich als een doedelzak. Opgeblazen en uitgeknepen. Martin nestelde zich in de top. Samen met Hans Kerkman staan zij met nog een wedstrijd te spelen op de eerste plaats. Werner greep nog een van de laatste strohalmen om zich in de top te kunnen nestelen en zette Michiel met 5 up opzij.

De Zandvoortse “highland games” werden afgesloten met een all square tussen Henk M en Peter S. Roel overwoog halverwege de wedstrijd om aan paalwerpen te gaan doen met zijn clubs. Gelukkig voor Roel en pech voor Ko kwam zijn vorm op tijd terug en met 1 up liep Roel lachend het clubhuis binnen.

Uit betrouwbare bron is vernomen dat onze opperspreekmeester in de Schotse hooglanden aan het oefenen is in hamerslingeren. Dit om zijn slag nog krachtiger te laten worden dan die nu al is. Hopelijk houd Peter zijn club vast.

Winnaar van de avond is geworden Ton Medenblik. Hij wist net iets beter te scoren op de laatste 6 holes als Hans Kerkman. De bal van de week ging naar Rob van Straaten. Naast het forse verlies tegen Hans was dit ook zijn laatste wedstrijd voor de Heerenmatchplay competitie.

Heeren op 18 september is echt onze laatste competitie wedstrijd. De stand wordt opgemaakt aan de hand van de beste 11 wedstrijden. Pak op 18 september je kans. 

Uitslag

Stand