Verslag Heeren Even 22 juli

Hein den Dunnen

Het “Even” van de Heerenmatchplay poule waarin wij spelen is afgeleid van een getal dat deelbaar is door 2. Bij de flightindeling wordt hiermee rekening gehouden en gaan de koppels, een Even aantal van 2, de baan in. Dat gaat doorgaans goed. Doorgaans zei ik, tot het moment dat de telefoon of de mail het bericht brengt van een afzegging.

Er gebeuren dan een aantal dingen gelijk. Het getal Even veranderd direct in Oneven en dat zou betekend dat je in de verkeerde poule zit en opeen andere dag zou moeten spelen. Dat is gelukkig niet zo. Even betekend ook “een kort momentje” en dat is net de tijd die de Wedco krijgt om een oneven flight om te toveren in een Even flight.

Via allerlei ingenieuze constructies wordt een Oneven flight gered door een speler aan te wijzen die twee tegenstanders te verwerken krijgt. Dus Oneven wordt weer een Even flight. Dit wordt in Wedco kringen ook wel de Driebalconstructie genoemd.

Door een speling van het lot werden JanWillen en Marc voor de tweede keer verrast met deze goocheltruc. Gelukkig vonden beide Heeren het prima. Het heeft Marc zelfs geen windeieren gelegd, hij staat na 2 wedstrijden boven aan met 4 punten en een totaal score van 12,5.  Deze 12,5 zijn de gewonnen holes, 1 punt, en de holes die zijn gedeeld, 0,5 punt.

In de eerste driebal flight, die op “Mindf*ck” achtige wijze is omgetoverd tot een Even wedstrijd wist Marc van Leen te winnen en Leen van JanWillem. De flight daarop liet zien dat je van Oneven, Even kunt maken. Allardes was gestart in zijn eerste wedstrijd als Oneven en  presteerden het om deze woensdag als Even verder te gaan. Allardes wist Martin met 4 up van zich af te houden. 4 is het getal dat deelbaar is door twee, dus Even. Allardes zit dus nu goed.

Een spannende wedstrijd werd gestreden tussen Gerard en Werner. Werner, twee weken geleden nog de uitgesproken winnaar met 5 up. Tot hole 6 ging het gelijk op doch toen maakten Gerard het verschil. Met 2 up liet hij zien dat hij in de Evengroep thuishoort.

Dan even een lastig moment voor de Wedco om de volgende uitslag uit te leggen. Zowel Charlie als Martin wisten hun partij van respectievelijk Ko en Dirk, met 1 up te winnen. Oneven dus. Maar let op,  aangezien 1 + 1 ook 2 is klopt het ook dat deze flight in de Even poule thuis horen.

Eenzelfde rekenconstructie kon worden gemaakt voor de laatste flight. Ralph en Ton lieten Marcel en Bou achter met 3 up. De rekenwonders onder ons zien het gelijk, 3 + 3 geeft 6 en is deelbaar door 2. Ook Even dus. Ik prijs mij gelukkig met deze uitleg dat er geen gelijke stand is binnengekomen, het wordt dan moeilijk om dat uit te leggen.

In aanwezigheid van Peter, die 2 weken geleden op hole 6 Even niet oplette en ongelukkig zijn schouder brak, werd in eerste instantie Allardes uitgeroepen tot de avond winnaar. Hij was echter al naar huis toe en toen begon het grote reken werk. Gezien het voorgaande een peulenschil voor de Wedco van dienst. Ton Medenblik werd de man van de avond. Ton wist , Leen en Ralph op de laatste 3 holes met een 1/2 puntje voor te blijven. Zowel de avondprijs als de neary gingen mee naar Hoofddorp. Ton Van Harte.

Hopelijk 5 augustus zijn jullie allen weer aanwezig, Even weg om een heerlijk partijtje Heerenmatchplay te spelen.

Uitslag

 Stand