Verslag Heeren Even 19 augustus

Hein den Dunnen

Zo langzamerhand komen de matchplayers weer terug op het vertrouwde honk. De vakanties zijn voorbij, de verhuizingen zijn klaar en het nieuwe nageslacht is geboren en zorgt wel voor enige nachtelijke onrust.

Zowel Robert Mentjox als Robert Schorfhaar zijn vader geworden van respectievelijk een zoon en een dochter. Twee weken geleden moest Robert S nog hals over kop naar het ziekenhuis. Iets te vroeg geboren.  Gelukkig is de kleine nu thuis en kon Robert aan de slag met de clubs.

Door een plotselinge ziekenhuis opname van Peter Smids moest Robert M het opnemen tegen twee tegensstanders. Ruud en Janwillem hadden tegen Robert M niet veel in te brengen. Met 4 en 7 up nam Robert M de eerste wedstrijd mee in de tas. Wij wensen Peter een voorspoedig herstel toe.

In de tweede flight wist Ralph zijn leidende positie te behouden ten koste van Charlie. Met 5 up liet hij een verslagen Charlie achter. De andere twee flightgenoten hebben een Wedco complex. Zowel Ko, vanaf hole 8 naar 6, als Robert S, van Hole 5 richting hole 6, wisten de Wedco van dienst met hun bal bijna het veld uit te slaan. Gelukkig goed afgelopen. Opmerking Wedco: op donderdagmiddag wraak genomen door de bal vanaf hole 7 vlak langs het petje van Ko te slaan, die op de fairway van hole 8  stond. Zegt overigens wel iets over de afslag van 7, maar dat terzijde. Ook de tweede plaats van Ko kwam met een overwinning van 3 up niet in gevaar. 

Eric Franssen wist op Hole twee zijn bal naast het wegwijzer bord naar hole 3 neer te leggen. Enige sloopwerk aan het bordje en de bal kon weer gespeeld worden. Slopen is een en terugzetten is twee. Bij bankmedewerkers is het overigens een bekend gegeven dat een en een twee is. De Wedco van dienst, toevallig aanwezig op hole 2,  hebben de schade hersteld. Ondanks deze behulpzaamheid wist Eric dit niet om te zetten in punten. Michiel was, met hoed en al op, 3 up te sterk voor Eric.

Over hoed of pet gesproken. Ton M was door omstandigheden zijn pet vergeten. Dit brak hem op. Geheel  onwennig liep hij door de baan als een kip zonder ……. Pet. Martin, met een oogverblindende outfit, maakte hiervan gebruik door Ton te verblinden. Met 3 up naar het terras. Werner en Dirk knokten een robbertje en ondanks de doorgeschoten bal op hole 6 van Werner en birdie kansen voor Dirk, wist hij in een spannende wedstrijd de winst naar zich toe te trekken.1 up.

Nu we het toch over een birdie hebben. Peter Specker wist zijn bal op hole 5 een paar centimeter van de hole te krijgen. Vakantie doet ambtenaren toch goed!!!!!  Het uitgeruste lichaam van Peter kon niet voorkomen dat Marcel met 1 up binnen kwam lopen. Tot slot Dark en Alejandro. Tot hole 3 ging het prima met Alejandro. Daarna schoot er iets in zijn rug en de souplesse verdween als sneeuw voor de zon. Wel een leuke uitspraak bij 24 graden. 3 up voor Dark.

Winnaar werd Robert Mentjox en ging met de fles wijn naar huis om thuis de laatste fles aan de kleine te geven. Gelukkig niet de winnaarswijn.

De neary op hole 7 werd een prooi van Martin.

Deze week krijgen alle Heerenmachspelers een mail van ons met daarin een inschrijving formulier voor de eindwedstrijd op 7 oktober. We hebben een optie op  de baan van het Rechthuis. Het leek ons fantastisch om dit gebroken jaar op gepaste wijze af te sluiten met een wedstrijd en een diner op een wat kleinere buitenbaan. Per slot van rekening hebben we ook niet alle wedstrijden kunnen spelen.

Wij zien er naar uit, dus schrijf je direct in.

Klik voor Uitslag

Klik voor Stand