Verslag Finale Damesmatchplay 2018

Elly den Dunnen

Onze Lieve Heer moet wel een vrouw geweest zijn. Wat was zij ons vandaag goed gezind geweest zeg. Na een fantastische zomer, die begon op onze eerste speeldag in april tot 20 september was het schitterend mooi weer geweest. Uitzonderingen daar gelaten, zoals Maartje, die steevast de ene bui die er in de speelweek viel, precies op haar neerdaalde.

21 september werd aangekondigd als de overgang van de zomer naar de herfst met storm, regen en een razendsnel naderbij komend koufront. Wat bedacht Onze Lieve Heer daarboven, we laten het drooghouden voor de dames tussen 14.20 en 17.30 uur.  En zo geschiedde het.

Nou wist Onze Lieve Heer wel hoe laat het droog moest zijn. Enkele dames daarentegen hadden verkeerd naar de klok gekeken en leefden al in de wintertijd. Een uur te vroeg liepen zij het nog lege clubhuis van The Dunes binnen.  Nou ja, tijd om vast de spieren los te maken voor de toch wel spannende wedstrijd.

Wie wordt de nieuwe Matchplay kampioen 2018? Carol en Maria zouden onderling uitmaken wie er met de titel naar huis mocht gaan. Om in de stijl van Onze Lieve Heer te blijven, het was alsof de duivel er mee speelde, in de afgelopen twee weken troffen Carol  en Maria elkaar in diverse verschillende wedstrijden. Ze kenden elkaar dus door en door. Ook de strijd om de derde plaats was er een uit een triller. 5 dames konden de 3e plaats nog bereiken.

Precies om 14.20 uur sloegen de ons ondersteunende heren, Peter, Hein en Dirk af,  om voor de dames uit hun eigen onderlinge wedstrijd te spelen. Ondanks wat fysieke problemen wist Hein met redelijk overmacht de beide heren zand in de ogen te strooien en met 38 slagen binnen te komen.

De heren werden in de rug gereden door Elly en Marion. Elly had geen pardon met haar partner en met 2 down ging Marion naar het clubhuis. Voor haar doorzettingsvermogen kreeg Marion uit handen van de wedstrijdcommissie een aanmoedigingsprijs.

Vervolgens een driebal met Maartje, Anne en Elly. Het ging ergens om, a) dat het droog zou blijven, gelukt, en b) wie de derde plaats zou veroveren. Elly en Anne werden door Maartje afgedroogd, zij had hierin de meeste ervaring, en later zou blijken dat Maartje de derde plaats veroverde door een betere score op de laatste 6 holes, dan Marina.

Monique, Barbara, Doke en Gabrielle streden om de zogenoemde eer en maakten er een leuke pot van zoals dat zo mooi heet. Zowel Monique als Gabrielle scoorden er lustig op los en kwamen met 4 up hun drankje ophalen in het clubhuis. Ook de flight Wanda, Carla, Lillian en Irene deden nog pogingen om in de top 5 terecht te komen.

Tot slot de finale partij. Tanja, Marina, Maria en Carol gingen met de koppen in de wind, de baan in. Het werd een heerlijk partij waarvan de toeschouwers lang konden genieten. Tot de laatste hole maakten Tanja en Marina er een geweldige partij van. Om en om werden de punten binnengehaald. Op de laatste hole sloeg Marina toe en wist langszij Tanja te komen. De enige all square van deze dag.

Carol en Maria liepen tot hole 5 gelijk op. Toen sloeg voor Maria het noodlot toe. Haar bal werd niet gevonden op hole 5 ondanks het feit dat de hele fairway in elk hoekje en gaatje werd afgezocht. Een extra slag was nodig en deze slag kwam Maria niet meer te boven. Carol won met 1 up de wedstrijd en is de nieuwe trotse houder van de Damesmatchplay titel 2018.

De wedstrijdcommissie had voor alle speelsters bij binnenkomst nog een verrassing in petto. In plaats van een ronde bal moest er met een platte schijf in 4 vakjes worden uitgeholed. Sjoelen heet dat. Onder grote hilariteit kwamen de kinderjaren weer terug bij de dames, die voor deze gelegenheid hun golfkleding hadden omgeruild voor modieuzere kleding.

Om alvast een voorproefje te nemen op de komende feestdagen werd er een Sinterklaas spel gespeeld. De cadeautjes vlogen links en rechtsom over de tafel of werden afgepakt omdat het inpakpapier een bepaalde kleur had. Hilariteit alom en uiteindelijk keerde de rust weer nadat de cadeautjes waren uitgepakt.  

Onder het voortreffelijke diner ging de prijsuitreiking van start. Als eerste de dagprijzen. Monique won deze op basis van de laatste 6 gespeelde holes. Er waren 3 dames met 4 up. Elly S legde in de eerste flight de bal voor de  tweary het dichtst bij de hole, hieraan kwam niemand meer. Gabrielle liet de bal het langst lopen over de green in de hole en ging er met de longest putt vandoor. Birdies voor Carol en Maria.

Over naar de competitieafsluiting. De trofee, de zilveren bal vlak vallend voor de hole, een ontwerp van sponsor Peter Bruining, werd door Anne en Elly uitgereikt aan Carol. Kampioen 2018. Maria ontving de 2e prijs, een mooi sieraad en bloemen. 3e werd Maartje, ook zij ontving uit handen van Anne en Elly een sieraad en bloemen.

 

Als dank voor al het organiseren ontvingen wij, Anne en Elly, een leuke attentie van de dames. Lief hiervoor en nogmaals dank. Wij hebben het graag gedaan en hopen jullie volgend jaar weer terug te zien op de 10e damesmatchplay competitie.

Onze Lieve Heer had woord gehouden. Om 17.30 uur barstte er een geweldige onweerbui los boven Zandvoort. Maartje zat gelukkig droog.

We sluiten zoals gebruikelijk af met een spreuk:

“Met een lach geef je je geluk door aan een ander”

 

Einduitslag

Plaats   

Speler

Eindstand

1

Alblas, Carol

18

2

Koopman, Maria

15

3

Loos, Maartje

14

3

Bruining, Marina

14

5

Dooren, Tanja van

13

6

Bos, Wanda van den

12

7

Dunnen, Elly den

11

7

Hillebrand, Anne

11

7

Warnaars, Hermine

11

10

Klaus, Lillian

10

10

Loon, Angela van

10

12

Dam, Carla van

9

13

Brink, Irene

8

13

Sluijzer, Elly

8

13

Zwart, Monique de

8

16

Bor, Willemien

7

16

Velsink, Doke

7

18

Wansink, Gabrielle

6

19

Koopman, Barbara

5

19

Koppe, Saskia

5

19

Stukje, Cora

5

19

Termeulen, Mieke

5

23

Holst, Marijke

0

24

Vogelaar, Marion

0