Verslag Even Heerenmatchplay 17 april

Hein den Dunnen

Het nieuwe seizoen voor de Heeren Even is begonnen met groot improvisatie talent voor de beide Wedco. Oorzaken van de “last minute” aanpassingen lagen in kaakproblemen bij deelnemers en organisatoren. Verder vond men het nodig om de werkende op een file te trakteren,  waardoor alles uit de kast moest komen om de start van het nieuwe seizoen, vlot te laten verlopen.

Flexibel als Heeren zijn gingen Gerard en Ralph, plotseling als eerste weg . Voordeel van de twee bal

Hemelse blikken. Doet hij het of doet hij het niet

is wel dat er vlot doorgelopen kan worden. Ralph en Gerard maakten er beslist geen potje van. Op hoog niveau werd er gespeeld. Ralph bleek net iets beter uit de startblokken te komen en zag zijn inspanningen met winst beloond.

Leen Willemsen werd op het laatst moment geconfronteerd met twee tegenstanders. Alsof het

Paaseieren zoeken?

de gewoonste zaak van de wereld was, pakte hij beide tegenstanders in de tang en liet ze niet meer los. Opvallend was wel dat Leen geen pet droeg en beide andere Heeren, Ko en Janwillem, er wel een ophadden. Toch hebben ze er niet mee gegooid.

Peter Specker kwam al klagend binnen. Ik moet gelijk tegen mijn “angstgegner” Alejandro. Zoiets moet je in de Paasweek met zoveel heiligen om je heen niet uitdagen. Het gelijk was aan Peters kant en Alejandro liep glimlachend naar het clubhuis. Zo, ook voor de volgende wedstrijd tegen Peter staat “angstgegner” al vast.

Typisch geval van “hij is voor jou”

Dirk maakten er voor Rob van Straaten  een `The Passion` van. Lijdzaam werd Rob als een kruisweg van Hole naar Hole gebracht. En steeds liep de teller met 1 op. Op de laatste Hole wist Rob zijn eer nog te redden. Het is voorbij, zuchtte hij naar de gelijknamige uitspraak in `The Passion` . Rob zou Rob niet zijn om direct het kruis af te gooien en lachend het clubhuis binnen te lopen met de opmerking, zo, volgende keer gaan we echt spelen.

Nieuwkomer bij de Heeren, Eddy van Loon, liet gelijk zijn gezicht en zijn visite kaartje zien. Met 5 up deed Ruud, de trotse drager van de Aad van der Hoek Trofee 2018, een nieuwe aanzet naar het veroveren van deze trofee in 2019.

Nog een nieuwkomer, Eric Fransen startte iets minder.  Met  1 down tegen Marc gaf hij aan dat er de komende tijd nog iets van hem te verwachten valt.  Ook Charlie nam met 1 down afstand. Simon schoot net iets tekort.

Wel een lange put Roel!

De laatste twee flights waren ingericht voor de werkende. Roel zag zijn werk week beloond met een all square tegen de al lang niet werkende Ton Medenblik. Martin, duidelijk al ingespeeld in de matchplay door zijn deelname aan de NGF competitie, won van Henk. Met gelijke cijfers wist ook Paul Jongenelen zijn partij winnend af te sluiten tegen Michiel. Tot slot, Werner, ook NGF speler,

Ik moet plassen!

wist Marcel de eerste punten te onthouden.

The Passion overziend: Neary voor Peter Specker, Dag winnaar Dirk Fortuin en zijn tegenstander Rob kreeg de bal van de week.

Heeren, prettige en zonnige paasdagen en tot over twee weken.

 

Klik voor Uitslag