Verslag dauwtrappen 2024

Aad Twisk

Een bijzonder mooie Hemelvaartsdag met meerdere hoogtepunten.

Wat een mooie dag.
Het is vroeg en nog donker als 40 clubleden van De Zandvoortse rond 5 uur verzamelen op Spaarnwoude, maar alles wijst er op dat het een onvergetelijke dag gaat worden. Dauwtrappen en vroeg horen bij elkaar, maar wat een mooi plaatje geeft dat en zeker als we meemaken dat de natuur wakker wordt, het zonnetje de nacht beetje voor beetje verdringt en de optrekkende mist langzaam maar zeker het zicht op fairways en greens prijsgeeft.

Wat een goede opkomst.
10 Flights, 40 golfsters en golfers hebben zich dit jaar aangemeld voor het dauwtrappen. De ene helft start op de A- en de andere helft op de B-holes om na 9 holes de andere lus te bespelen. Stableford met handicapverrekening.

Wat een goede verzorging Deel I.
5 uur is vroeg … maar de dag en uren daarvoor was het Dauwtrap team al in actie om te zorgen voor grote cannisters koffie en thee voor de start, het bereiden en klaarzetten van de ontbijtpakketten en diverse soorten fruit en het voorbereiden van de scorekaarten en markeringsbordjes. Dit nog los van de gehele organisatie en onderhandelingen met Spaarnwoude en sponsors, de uitnodigingen en inschrijvingen en nog veel meer.

Wat een baan.
Spaarnwoude is traditiegetrouw de vaste locatie voor dit evenement, dus we kennen de baan en de condities. Merkbaar is dat de natuur nog niet al het overtollige water heeft kunnen verwerken, de greenkeepers niet met al het materieel de baan in kunnen en het gras langs de fairways wat lang was en koppig menig balletje onbarmhartig opslokte of slechts met geweld wilde prijsgeven. Greens met een dauwlaagje die de lijn van je bal na de put goed aangaf, vaak als leermoment hoe het beter had gemoeten om die extra put te voorkomen.
Naarmate de nacht naar schemer en vervolgens in dag veranderde en de man met de staart achter zijn kar de greens had geveegd werd het iets gemakkelijker. Overall een bijzonder prachtig moment in de dag om een ronde te kunnen spelen.

 

Wat een goede prijswinnaars en sponsoren.

Wat en waarvoor?          Wie?                                                     Wat voor prijs?
Longest dames                Barbara Koopman                        Green-fee Spaarnwoude

Longest heren                  Robert Schorfhaar                       Green-fee Spaarnwoude

 

Dames:

1e prijs                               Vonny Djamal        39 pt              Dameshorloge Niestadt Juweliers

2e prijs                               Elly den Dunnen    34 pt              Zilveren collier Niestadt Juweliers

3e prijs                               Mirjam Vrees          31 pt             Zilveren slavenarmband Niestadt Juweliers

 

Heren:

1e prijs                                Robert Mentjox      38 pt             Kleding bon € 100,- Schulte Herenmode

2e prijs                                Martin Spaans         35 pt             Kleding bon €   50,- Schulte Herenmode

3e prijs                                Rob Loos                   34 pt             Kleding bon €   25,- Schulte Herenmode

 

Aanmoediging prijs

Iris Wolter                           14 pt                          Beperkte green-fee en heerlijk bon van Toko Vonn

Charles Dusseau                 16 pt                         Beperkte green-fee en heerlijk bon van Toko Vonn

 

Birdie’s

Anne Hillebrand, Richard Fox, Robert Mentjox en Gert Bucher.

 

Wat een goede verzorging Deel II.

Wat zou dauwtrappen zijn zonder een evenwichtige flight indeling, de voorbereidingen, de controle en puntentelling door onze Dauwtrap Wedco: Alle dank en complimenten aan Rob loos en René Witte!

En wat zou er in ons tasje zitten zonder de inzet van de smeerploeg in de avonduren de dag eerder?

Met dank aan onze liefdevolle smeerploeg: Marina, Ingrid, Elly en Carla. En extra lief, Carla heeft haar 50ste verjaardagviering op 8 mei uitgesteld om de smeerploeg te ontvangen. Is ze nu in het vervolg op 10 mei jarig? Van harte gefeliciteerd!

 

En uiteraard een zeer terecht dankwoord voor alle sponsors: Schulte Herenmode, Niestadt Juweliers-Lisse, Raymond Timmer, Spaarnwoude, Toko Vonn.

Schoonmaakploeg Spaarnwoude voor de buggy’s.

 

Wat een geluk, zonder brokken en een ‘happy end’

Spektakel! Net op het moment dat een aantal spelers op de weg langs het kanaal rijden om de afslag Spaarnwoude te nemen, komt eruit de richting van Halfweg een klein zwart autootje met bijzonder grote snelheid en zonder licht die achternagezeten werd door een aantal van blauw zwaailicht en sirenes voorziene politiewagens. In de richting van IJmuiden. Het autootje was in het donker vrijwel niet te zien, heel griezelig. Op het moment dat Ko Knol er reed zat het kleine autootje ook nog eens op de verkeerde weghelft en reed hem dus tegemoet. Gelukkig ging hij tijdig naar rechts en is grote ellende voorkomen. Het is voor Ko gelukkig bij een heel heftige schrik gebleven. Hij was er heel begrijpelijk nog behoorlijk shaken van. Wellicht rookte hij daardoor deze keer tijdens de ronde wat meer? Dan is het hem vergeven.

Het laatste bericht over de spookrijder: de man had een overval gepleegd, reed met het roofgoed nog op de achterbank en werd ingerekend. Waarschijnlijk had hij geen idee hoe die spullen in die auto kwamen! Hij krijgt vast wat tijd om er over na te denken.

 

Wat nu nog?

Complimenten en dank voor allen die deze dag weer tot een memorabel evenement hebben gemaakt.