Verslag Damesmatchplay 9 augustus

Anne Hillebrand

Tien staat in de Nederlandse taal voor kristal, tin, staal en rozen. Al deze benamingen komen vandaag te pas in de jubileum wedstrijd.

Het is vandaag de tiende wedstrijd en in het jubileumjaar (10) is dit toch wel weer speciaal. Hierna nog een wedstrijd in Zandvoort en de laatste wedstrijd is op 6 september in Middenbeemster op de golfbaan van Kavel II. Het weer geeft een onduidelijk beeld te zien. The Dunes heeft de netten al binnengehaald ter voorbereiding op de harde wind die zaterdag verwacht wordt. Er zijn ook geluiden over onweer. Daarom toch maar wat eerder beginnen zodat er de minste kans is om in slecht weer te spelen.

De dames van de matchplay competitie laten zich niet door het weer beïnvloeden, zijn van staal en als eersten gaan Carla en Angela de baan in. Angela gaf tot aan haar pensioen aan dat zij laat wilde spelen. Na haar pensionering was het eerste mailtje van Angela, ik wil vroeg spelen, zo vroeg mogelijk. En aangezien de Wedco luistert naar deze verzoeken werd zij de afgelopen twee keer in de eerste flight ingedeeld. Ondanks het voornemen om meer te spelen na haar pensioen, is Carla haar toch de baas. Stand is 4 up voor Carla.

De tweede flight bestaat uit Ingrid en Marion. Ingrid heeft nog steeds problemen met haar ogen. Wint Marion daarom met 1 up? Als je de wedstrijd bekijkt haalt Marion de eerste vier holes binnen en lijkt af te stevenen op een grote overwinning. Na hole 5 pakt Ingrid de wedstrijd over en haalt hole 5, 6 en 7 binnen. Op hole 8 is het nog 1 up voor Marion. Bij winst op hole 8 kan hole 9 de beslissing brengen. Helaas voor Ingrid gaat Marion met hole 8 er vandoor. Hole 9 is voor de statistiek. 1 Up voor Marion. Elly speelt met Mirjam eenzelfde soort wedstrijd. Na winst op hole 1 voor Elly komt Mirjam op stoom en pakt de volgende 5 holes. Voor Elly is het op dat moment kristal helder, dit kan ik niet meer winnen en speelt in een ontspannen sfeer de wedstrijd uit. Mirjam wint met 1 up.

Dan hebben we de derde flight. Eindelijk spelen Wanda, Tanja en Cora in een flight. Omdat Lillian heeft afgezegd wordt het een driebal. Wat een gezelligheid. Cora wint met drie up van Wanda en Cora speelt ook gelijk tegen Tanja.

Irene speelt tegen Mieke en verliest met 2 down. Louisa wint met 3 up van Marjo. Zowel Irene als Marjo lieten zich niet als tinnen soldaatjes naar de slachtbank voeren. Zij boden goed tegenstand, maar zoals dat in een wedstrijd gaat, wie de meeste holes binnenhaalt wint de wedstrijd.

Carol verschalkt Gabrielle met 5 up. Gabrielle heeft de jetlag nog in de ledematen. Anne verliest met 5 down van Marina. Omdat Carol de laatste 6 holes beter speelde is zij de dag winnares. Carol gaat met ene fles wijn naar huis. Cora speelde de tweary en neemt een grote kan mee naar huis om lekker fruitwater te maken.

Alle speelsters vandaag ontvangen een kleinigheid vanwege de 10e wedstrijd; drie kleine kaarsjes. Voor elke wedstrijd, er zijn er nog 3 te gaan, kan je nu een kaarsje opsteken.

De denkbeeldige rozen zijn voor Damesmatchplay competitie. 10 Jaar is niet niks en dat mag je best gedenken. Marion deed er nog een schepje bovenop en had weer lekker gekookt. Er werd lang nagetafeld met wijn uit kristallen glazen..

Er kan worden aangemeld voor de eindwedstrijd op 6 september op Kavel II in Middenbeemster.

Klik voor Uitslag

Klik voor Stand