Verslag DamesMatchplay 5 april

Elly den Dunnen

We starten het 10e seizoen van de DamesMatchplay met 23 dames. Een geweldig aantal als je bedenkt dat dat  bijna 35% dames van de Zandvoortse zijn, uitgebreid met 3 dames die via The Dunes aan deze competitie deelnemen.

Anita, Mirjam en Marjo werden dan ook hartelijk welkom geheten door de Wedco Anne en Elly. 10 Jaar, een decennium, is best een lange tijd. Er veranderd in die 10 jaar veel en als je naar het golf zou kijken is het jammer dat je niet je handicap kan vastleggen voor 10 jaar net zoals je het bij een hypotheek kan doen.

Om de 10 jaar luister bij te zetten werden bij binnenkomst van de Dames verrast op een paar chocolade eitjes. Een soort doping. Het blad Femme Magazine van een poosje geleden zegt hierover dat chocola een goed middel is tegen een slecht humeur en dat het een ontspannende, oppeppende, blijmakende en lustopwekkende werking zou hebben. Dit is te verklaren doordat het eten van chocolade de productie van het stofje endorfine in je lichaam aanwakkert wat je een blij en ontspannen gevoel geeft.

Met het vorenstaande gevoel gingen Irene Brink en Tanja van Dooren als eerste de baan in om ontspannen de 9 holes te lopen. Of Tanja de chocolade links heeft laten liggen weet ik niet maar met 2 up ging Irene naar het clubhuis.

Het leuke van deze avond was dat 6 speelsters de volle winst haalden, 6 speelsters gelijk hebben gespeeld en dan blijven er nog 6 over die in de volgende ronde punten kunnen pakken.

De uiteindelijk winnares werd Anne Hillebrand. De training in het Drentse landschap heeft haar geen wind eieren gelegd en met 5 up ging ze met de fles wijn naar huis. De neary werd helaas niet geslagen, niet omdat de dames niet op de green geslagen hadden maar door het simpele feit dat het neary bordje nog in het clubhuis lag. Ja, ook voor de wedco is het weer wennen bij de start van de Damesmatchplay. Het is nog te koud voor de birdies dus de birdieballen bleven in de tas.

Marjon had gelukkig haar boodschappentas wel goed gevuld en toverden een voortreffelijke maaltijd voor ons klaar. Met als kers op de taart een leuk en heerlijk  toetje.

Op 19 april gaan we weer verder en ik weet zeker dat het een goede vrijdag wordt voor ons allemaal.

Klik voor Uitslag

Klik voor Stand