Verslag Damesmatchplay 4 september

Anne Hillebrand

Vandaag is het alweer de een na laatste dames matchplay wedstrijd. Wat een vreemde competitie is dit toch. Zeker nu ik, door vakantie, twee wedstrijden niet aanwezig was.

Het weer is prima. Droog en niet al te veel wind, de temperatuur is goed maar de jas blijft aan.

Vanwege twee zieken is het wat puzzelen met de flights en is er een driebal ontstaan. Gelukkig zat ik zelf in die flight.

In de eerste flight gingen Ellen en Marjo welgemoed op pad. Ze vlogen door de baan en hadden de maaltijd en de koffie al achter de kiezen toen de laatste flight binnenkwam. Jammer toch dat we niet meer bij elkaar aan een lange tafel kunnen zitten. Maar dat gaat vast weer goed komen.

In de tweede flight namen Barbara en Gabrielle het tegen elkaar op. Na een aanvankelijke achterstand gaf Gabrielle op de laatste drie holes flink gas. Dat resulteerde in een gering verlies voor haar namelijk 1 down.

Bij Ingrid en Angela was een groter verschil waar te nemen. Ingrid won met 4 up.

Tanja en Marina in de derde flight kwamen tot respectievelijk 6 tegen 3 punten wat resulteerde in 3 up voor Tanja.

Carla en Joke namen het tegen elkaar op. Joke won met 3 up van Carla.

Lilian en Louisa eindigden gelijk. Wat jammer dat Lillian gaat verhuizen. Zij is een trouw lid van de club en is eigenlijk wel elke dag te vinden op de baan.

Anita had de speelbroek aan en versloeg Marion met 7 up. Marion vertelde me dat ze haar dag niet had maar gelukkig nog wat tips kreeg die ze deze week gaat uitproberen. En… volgende week komt ze vroeger om voor de wedstrijd ook nog te oefenen. Dus aanstaande tegenstandster, maak de borst alvast maar nat.

De laatste flight was dus de driebal. Er werd heerlijk gespeeld. Hermine tegen Anne resulteerde in 2 up voor Hermine. Anne tegen Mirjam werd gewonnen door Anne met 1up.

De tweary op 4 was voor Barbara, zij nam een fles wijn mee en de dag winnares was Marjo. Zij koos voor de set keukendoeken. Kon ze regelmatig aan ons denken, zei ze.  Wat lief.

We zien elkaar weer voor de laatste wedstrijd op vrijdag 11 september.

Uitslag 

Stand