Verslag Damesmatchplay 26 juli

Elly den Dunnen

Extreem

Als je dit woord opzoekt in de diverse encyclopedieën dan zijn er nog al wat synoniemen voor zoals : 1) Bijzonder 2) Bovenmate 3) Bovenmatig 4) Buitengemeen 5) Buitengewoon 6) Buitensporig 7) Ergst 8) Excessief 9) Exorbitant 10) Extremistisch 11) Grootst 12) Hogelijk 13) Hoogst 14) In de hoogste mate 15) Mateloos 16) Maximaal 17) Meest 18) Ongewoon 19) Overdreven 20) Radicaal 21) Reuze 22) Tomeloos 23) Toppunt 24) Tot de grens gaan 25)

Al deze synoniemen zijn deze week van toepassing op ons  geweest. Het was extreem warm waarbij de 40 graden grens werd doorbroken.  Bijzonder was dat ik meer in zee heb gelegen dan in alle jaren daarvoor dat wij in Zandvoort wonen. Door de vakantie tijd en het bovenmatig warme weer waren er buitengewoon veel dames die deze vrijdag niet konden of gingen spelen.

Elf dames gingen toch de strijd aan, een, hopelijk voor het laatst, een buitensporig laag aantal. Met een verkoelend windje uit zee werd er om half zes afgeslagen. Marina, Angela, Louisa en Marion betraden het strijdtoneel om met frisse moed (leuke woordspeling met deze ongewone temperatuur) de 9 hole’s te ronden.

Marina en Angela gingen tot en met hole 5 gelijk op. De spontaan aangeboden verfrissing op hole 5, beker koud water en een stuk watermeloen, viel mogelijk niet goed bij Angela, vanaf hole 5 wist Marina  alle holes naar zich toe te trekken. Koude douche voor Angela. En wat deed Louisa? Louisa tufte rustig door met haar buggie en ook met het scoren. Ze werd uiteindelijk de dag winnares.

Carla deed haar naam eer aan. Zij wierp een dam op voor haar beide tegenstandsters en haalde het maximale uit haar ronde. Anne en Marjo werden door de dadendrang van Carla het gebraden haantje.

Tot slot de laatste flight. Zowel Carol als Mirjam scoorden maximaal, beide wonnen hun partij met 2 up.  Dames, jullie hebben allen een knappe prestatie geleverd door onder deze exorbitante weersomstandigheden toch te spelen. Wij zijn trots op jullie. De nazit  was reuze gezellig met een drankje, water en flamkuchen.

Volgende wedstrijd is op vrijdag 9 augustus en dan hopen dat we met de grootst mogelijke aantal dames de 10e wedstrijd te spelen.

Een buitengemeen warme groet van jullie Wedco

Uitslag

Stand