Verslag Damesmatchplay 23 augustus

Elly den Dunnen

Een bijzondere avond. Ten eerste de laatste wedstrijd van het seizoen op The Dunes. Ten tweede een schitterende mooie zomeravond. Ten derde voor de eerste keer bijzondere hoge uitslagen aan het eind van de wedstrijd.

Als we ten eerste even nader bekijken is het de elfde wedstrijd van het seizoen. Elf is het gekkengetal maar dat hebben we vanavond niet gezien. Wel gekke uitslagen, daar komen we later nog op. In deze 11 wedstrijden kwamen 180 dames in actie. 79 maal werd een partij gewonnen en 79 maal bracht een glas wijn uitkomst om het verlies te verwerken. 22 maal werd er door de dames de punten gedeeld en samen het glas geheven. Zo, de afdeling van het CBS ( Centraal Bureau Statistiek ) is ook weer tevreden.

Dan het schitterende weer. Voor zover ik mij kan herinneren, en dat is gezien mijn leeftijd niet zo lang terug, hebben wij nagenoeg geen regen gehad. Sterker, we hebben te maken gehad met hitteplannen met de daarbij behorende codes geel, rood en oranje. Code blauw bestaat kennelijk niet want dat is toch de kleur van de Tee marker waar wij vanaf spelen. Een waarschuwing op zich. Warmte heeft naast de lichamelijke gevoel ook nog een andere betekenis namelijk warmte om je heen. Wij, als Wedco hebben deze warmte ervaren en genoten ervan op de vrijdagavonden.

Ten derde de wedstrijd. Wat een krachtsverschil werd er getoond. Op papier lagen het aantal slagen mee tussen de 2 en de 4 in. Nadat de stof van de wedstrijd was opgetrokken bleken, op een na, de speelster met de minste slagen mee, toch de partij te hebben gewonnen. Slechts een partij, Elly tegen Anita werd met 1 up voor Anita afgesloten. Alle overige partijen met 3 tot 5 up/down.

Louisa en Ingrid liepen tot hole 5 gelijk op. Ingrid nam het roer over en wist de laatste partijen naar zich toe te trekken. 3 up. In dezelfde flight Cora en Anne. Na beide een bogey op hole 1 dacht Cora, kom lekker opschieten, mooie avond en haalde vervolgens de volgende 6 holes binnen. Niet tegen te werken door Anne. 5 up.

Marina, met het hoofd in vakantiestemming tegen Barbara, net terug van een lange tijd Oostenrijk. Deze hoogte stage en de ervaring van het constant tegen een berg opspelen bracht Marina tot in een diep dal. 6 up Barbara. Marina ging lachend weg met de gedachte, ik ga met vakantie. Mieke bleek vanavond in vorm te zijn. Wanda werd hiervan de dupe. Mieke met 5 up naar het terras.

Carla, met 4 slagen mee ten opzichte van Tanja, zag deze winst in de eerste 4 holes verdampen. Hole 5 en 6 werden gelijk gespeeld. Door deze gelijke spelen was het voor Carla niet meer in te halen. Gelet op de ranglijst kan Carla en Tanja elkaar nog tegenkomen in de finale op 6 september. Tanja 5 up. Irene en Lillian maakten er tot hole 6 een gelijk opgaande strijd van. Ondanks de twee extra slagen wist Irene de winst niet te pakken. 3 up voor Lillian.

De koploper Carol, tegen Mirjam. Mirjam kreeg 4 slagen mee en raakte deze op hole 5 kwijt. Bunkers deden hun werk ten voordele van Carol. 5 up.

Hoe bijzonder kan het zijn zo’n avond. Nou dat hebben we net  gelezen. Cora sloeg nog een birdie en de neary werd in de laatste flight geslagen door Anita. Dag winnares is Barbara geworden.

Als we naar de stand kijken en de beste 8 wedstrijden tellen mee voor de finale dan zal de finale flight er als volgt gaan uitzien: Carol, Carla, Tanja en Barbara. Wie tegen wie gaat spelen is nog ongewis. Dat horen jullie op de finale dag. Dik Trom zou zeggen: het is een bijzondere avond en een bijzondere competitie geweest.

Als dank voor de goede verzorging kreeg de keukenbrigade namens de Damesmatchplay een bloemetje. Tot de finale dames.

Klik voor uitslag

Klik voor stand