Verslag Damesmatchplay 21 mei

Anne Hillebrand

Wat een bijzondere ervaring was deze stormachtige vierde matchplay avond. In de loop van de dag zwol de wind al aan en toen het tijd werd om af te slaan was de windkracht toch wel 7 á 8. Maar de dames lieten zich niet kennen en gewapend met mutsen en caps gingen ze op pad.

De eerste flight was een driebal namelijk Cora, Hermine en Anne. Er werd geprobeerd de bal laag te spelen en rekening te houden met de wind maar dat bleek erg moeilijk te zijn. Wat is het vermoeiend die wind om je oren te voelen. Ook viel regelmatig een kar met tas om. Cora won uiteindelijk van Hermine met 2 up en Anne won van Hermine met 1 up.

De tweede flight werd gevormd door de 4 M’s. Mieke, Marjo, Mirjam en Marina. Leuk op naam bij elkaar gezocht door Elly. Marjo won van Mieke met 4 up. Mieke had donderdag blijkbaar haar kruit verschoten bij de zomergolf. Daar won ze namelijk. Maar….. het kan niet altijd feest zijn. Mirjam won van Marina met 3 up.

In flight 3 speelde Ingrid tegen Angela. Zij hebben als enige gelijk gespeeld. Ingrid was net naar de kapper geweest en vroeg zich af of er überhaupt nog haar op haar hoofd zat na deze storm. Irene nam het op tegen Barbara. Barbara begon goed en sloeg de tweary op hole 1. Met deze storm een hele prestatie. Verder liep het ook goed voor Barbara. Ze won met 2 up.

Voor de laatste flight was het een oefening van geduld. Waarschijnlijk moesten er veel karren rechtgezet worden en caps teruggevonden. En dat vraagt tijd. Anita en Tanja speelden samen en Tanja won met 4 up. Carla had geen medelijden met Elly en won ook met 4 up.

Toen deze flight binnenkwam waren de dames uit flight een bijna vernikkeld. Ook onder de parasols was het nog stormachtig. Gelukkig was de horeca nog open en kon er nog wat warms genuttigd worden.

Er waren drie dames met 4 up namelijk Carla, Marjo en Tanja. Op basis van de laatste 6 holes is Marjo de dagwinnares. De prijs is de volgende keer beschikbaar. Natuurlijk ook voor Barbara voor de tweary.

Tot slot nog een kleine bekentenis. Ik heb me aan de chocolaatjes vergrepen die ik al had ingekocht voor de volgende prijsuitreiking. Liep op hole 5 en werd steeds akeliger van de honger en begon te trillen. Had verder geen eten bij me.  Heb toen de doos chocolaatjes open gemaakt. Gelukkig ging het na eten van een paar chocolaatjes weer beter.
De volgende prijswinnares krijgt uiteraard een nieuwe doos chocolaatjes uitgereikt. Deze doos wordt verder opgemaakt bij een heerlijk kopje thee.

Uitslag

Stand