Verslag Damesmatchplay 17 mei

Elly den Dunnen

Vandaag bij binnenkomst in het clubhuis van The Dunes deed het mij aan vroeger denken. Het leek wel een kippenhok. Een gekakel van jewelste. Dat waren wij de afgelopen weken niet gewend. Kwam het door de aangekondigde metamorfose van de golfbaan in een camping ten behoeve van de Formule 1? Geen idee.

De reeds aanwezige kippen (Gallus gallus domesticus) waren vroeg van hun stokje gegaan en stonden al te trappelen van ongeduld op de Wedco hanen.  Na installatie van de Wedco,  barstte het los met vragen en telefoontjes. “Ik sta in de file, er is een verhuiswagen die de weg blokkeert” . Als het bij een van de villa’s is op de Zandvoortse laan kan het nog wel even duren, maar dat viel gelukkig mee. Iedereen was op tijd en er werd zelfs te vroeg gestart.

Pikkend naar puntjes gingen onze kippen de wei in. Carla legde het eerste ei en liet Ingrid met de lege dop zitten. Elly was wat van de leg door al het gekakel en verloor van Irene een paar van haar veren.  Hopelijk worden het er niet teveel want van een kale kip kan je niets meer plukken.

Louisa en Doke dachten er anders over en pikten om en om een hole-tje mee. Na telling bleek Louisa iets meer hole-tjes te hebben verzameld.   De NGF kippen waren weer op het honk. De competitie is afgelopen en gelijk mochten ze tegen elkaar. In een gelijk opgaande strijd wist Barbara de laatste twee holes te winnen van Lillian en kon tevreden op haar eieren rusten.

Tanja stuurde Wanda het bos in. Na 5 holes dacht Wanda, als het niet gaat zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat. Kipje Gabrielle bleek bij binnenkomst getransformeerd te zijn tot haan. In de wedstrijd bleek zij haantje de voorste te zijn ten kostte van Anita.

Mirjam maakte er een “kippenren” van. Op hole 8 begon ze met de bal naar hole 7 te slaan. Vanaf hole 7 naar hole 6 om vervolgens weer op hole 8 terug te komen. Anne liet zich hierdoor niet van de leg brengen en haalde soeverein de partij binnen.

Carol en Hermine liepen samen met Mieke op eieren in een driebal.  Al scharrelend door de baan verzamelde Hermine zowel plusjes bij Carol als bij Mieke. Zelfs zoveel dat zij aan het eind het kippenhok kon opzoeken met twee overwinningen. Helaas voor Hermine wordt er maar een overwinning geteld.

Kippen zijn sociale dieren, aldus de Wikipedia die hierop is nageslagen.  Marjo en Maartje liepen tot hole 8 gelijk op. Marjo pakte op hole 8 de winst en liet die op hole 9 niet meer los. Angela en Marion deden hetzelfde. Ook hier werd op hole 8 de winst gepakt. Nu was het Angela die trots als een haan naar het clubhuis terug liep. Ze pakten haar eerste punten.

Dat er geen windeieren zijn gelegd bleek uit de uitslag.

De Neary en een Birdie waren voor Carol. Dag winnares, en trots als een haan, werd Carla. Alle dames van harte gefeliciteerd met de gewonnen prijzen.

Op 31 mei is de volgende wedstrijd. Mogelijk staat dan op het menu, kippen saté van kippendijen en kippensoep.  

Klik voor uitslag

Klik voor stand