Verslag Champions League 9 nov

Hein den Dunnen

Champions League, wat een feest. Allemaal kampioenen, bijna kampioenen en aankomende kampioenen in een wedstrijd bij elkaar. Daarnaast het feestelijk aangeklede clubhuis van The Dunes en een jarige, Peter Logmans, in ons midden. Wat willen we nog meer?

Ja, geen regen en wind bij de Champions League wedstrijd. Nou, dat was net iets te veel van het goede. De eerste flights werden getrakteerd op een forse regenbui die tot hole 4 duurde maar daarna terug naar zee vertrok. Wat bleef was wel veel wind en dat was te merken aan de scores.

Vorig jaar  werd Gerard Scholten met 40 stableford punten nog eerste, dit jaar lag dit 4 punten lager. Bij de dames maakte wind of geen wind niet uit. De winnaar had evenveel punten gescoord als de winnaar van een jaar geleden, Maartje Loos, namelijk 36.

Goed, over naar de Champions League wedstrijd. Bij het opschrijven van de CL denk ik de laatste tijd veel meer aan de VAR. Voor degene die de VAR niets zegt, dat is bij voetbal een externe scheidsrechter die met behulp van video beelden ingrijpt op de beslissing van de scheidsrechter. Dat is vandaag bij onze Champions League wedstrijd niet nodig geweest. Alle flight zijn 4 aan 4 binnengekomen. Eén bekende cijfer reeks overigens sinds afgelopen week.

Het is vandaag mijn eerste speech als lid van het bestuur en dat is toch wat onwennig. Bij de prijs uitreiking werd ik door twee charmante heren begeleid die al het voorwerk hadden gedaan om deze wedstrijd tot een goed einde te brengen. Laat ik nou net deze twee heren, Aad Twisk en Rob Loos, zijn vergeten te bedanken. Bij deze Aad en Rob.

Dat wind en water slecht argumenten zijn om een niet al te goede score te verdoezelen moge blijken uit het feit dat er toch 4 birdies zijn gevallen, Kees van den Bos, Roel Hoedt en Marjan Logmans deden dat allemaal op hole 3. Gerard Scholten had de dag ervoor geoefend, hij sloeg toen ook op hole 6 een birdie en herhaalde dit kunststukje ook vandaag weer. Zijn verdere resultaten gaan de geschiedenis boeken in.

           Winnaars 2019 Merel Beumer en Kees van den Bos

Bij de dames werd Merel Beumer overtuigend winnares. Met 36 stableford punten wist zij de concurrentie voor te blijven. Maartje Loos, de laatste jaren goed door steeds in de top 3 te eindigen, werd dit jaar tweede. De derde plaats gaf weer wat reken werk. Drie dames, Vonny, Irene en Ingrid,  kwamen binnen met 31 punten. De voortreffelijke wedstrijdleiding, ja, ik heb iets goed te maken, stelde vast aan de hand van de laatste 6 holes, dat Irene de Jager derde werd.

Ook bij de heren een spannende finale. Niet voor Kees van den Bos. Met 36 punten werd hij eerste en liet drie heren achter zich die allen 35 punten bijeen hadden geslagen. Bij telling over de laatste 6 holes kwam Roel Hoedt op de tweede plaats uit en Martin, met het groene jasje aan, pakte de derde plaats. Helaas viel Charlie van der Veer net buiten de boot.

Dames en Heren, allen van harte gefeliciteerd met jullie prestatie. Mijn eerste speech als bestuurslid zit erop. Ben ik nog wat vergeten? Ja, de bloemen voor de prijswinnaars. Gelukkig werd dit nog tijdig ontdekt door mijn persoonlijke back up, Elly. Geniet allen van jullie prachtige overwinning. Het was een feest vandaag.

Irene (3e), Maartje (2e), Merel (1e), Roel (2e), Kees (1e), Martin (3e)