Nieuwsflits 16 december

Bestuur

Beste Golfvrienden van ‘De Zandvoortse’.

Een déjà vu, oftewel, dat hebben we eerder meegemaakt. De door de stijging van Corona besmettingen en ziekenhuisopnames bijna onvermijdelijke Lock down is nu toch een feit.
Allereerst triest voor alle mensen die ernstig ziek worden en daarnaast een heftige klap voor veel bedrijven in de detailhandel, horeca etc en voor onze economie in brede zin.
Voor ons golfers is het slechts ongemak met het lichtpunt dat we in elk geval nog kunnen spelen.

1 + 1 is nog steeds 2, maar 2 + 2 is voorlopig even geen 4! We kunnen blijven spelen, maar nu weer in 2 ballen. Laten we ons daarmee gelukkig prijzen, het is veel meer in vergelijking met diegenen die niets meer kunnen of mogen!

Maximaal 2-ballen betekent dat de capaciteit van de baan vrijwel gehalveerd wordt. Op de site hebben wij al aangegeven dat we er daarom niet onderuit komen de clubwedstrijden voor week 51 te annuleren. Vrijdag overleggen wij met Paula en Nigel hoe wij wellicht de verdere club activiteiten door kunnen laten gaan. Wedco’s Aad en Rob zullen iedereen daar verder over informeren

The Dunes gaat per heden werken met starttijden om de 7 minuten. De praktijk zal snel genoeg uitwijzen of dat goed werkt. Een korte doorlooptijd per hole kan echter alleen als iedereen, en zeker wij als leden van De Zandvoortse, loyaal meewerkt aan de volgende voorwaarden:

  • Het is niet toegestaan om met meer dan 2 personen samen te komen op de golfbaan.
  • Doorstroming is heel belangrijk.
  • Ben je niet zo snel, speel dan van rood (dat kan gewoon qualifying).
  • Laat snellere flights door als je de aansluiting op de flight voor je verliest, maar beter:
  • Voorkom dat je de aansluiting mist.
  • Neem na maximaal ‘dubbel Par’ je bal op en ga vrolijk verder naar de volgende hole.
  • Betere/snellere golfers vragen wij begrip te hebben voor golfers met minder ervaring, wij zijn tenslotte allemaal eens beginners geweest ?.
  • Het is verboden om naar ballen te zoeken.

Hiermee kunnen zoveel mogelijk golfers genieten van het edele spel en onze mooie baan.

Gelukkig heeft Diane intussen een enorme routine opgebouwd in het halveren en weer verdubbelen, maar om haar te helpen: 1+1 is ook voor haar 2, maar 2+2 is ook voor haar voorlopig géén 4, maar 4:2 is 2, en daar gaat het nu even om. Uiteraard is zij al druk bezig alle reeds geboekte 4-ballen en starttijden aan te passen. Eenieder voor wie dit van toepassing is krijgt daarvan nader bericht.

Uiteraard gelden de Corona afspraken en regelementen onverminderd: handen wassen, zowel binnen als buiten 1,5 meter afstand en zeker niet komen als je je niet goed voelt etc. Het schijnt in twijfel te worden getrokken, maar de 1½ meter en het mondkapje (binnen altijd!) blijven verplicht! Golfers blijken na afloop van hun rondje in het enthousiasme van de geleverde prestaties nog wel eens vergeetachtig als het gaat om de Corona afspraken. Dus ook bij het drankje na afloop: 1½ meter!

Bedenk maar: het kon slechter, dus voor nu is het zoals het is en daar moet iedereen het mee doen.