Nieuwsbrief mei ’20

Dirk Fortuin

Nieuws

Eenrichtingsverkeer

Elke dag is er nieuws, heel veel nieuws. Nieuws over het corona virus beheerst momenteel de media en zorgt dat het club nieuws voor de nieuwsbrief heel beperkt is. Nieuws is de terugloop in besmettingen van het virus  waardoor een versoepeling in de afgekondigde maatregelen mogelijk is. Voor ons, golfers, het nieuws, we mogen weer spelen op onze homecourse, golfbaan The Dunes.

De eerste woensdag dat het kon heb ik gelijk de clubs bij de horens gepakt en om 13.36 uur mocht ik de wei in. Wat een verademing om een balletje verder te kunnen slaan dan je achtertuin. Ook een verademing voor mijn buren die menig balletje uit hun tuin hebben gehaald. Ja, rechtslaan blijft toch een eerste vereiste bij golfen.

Door de medewerkers van The Dunes is hard gewerkt om alle voorgeschreven protocollen in de praktijk tot uitvoering te brengen. Allemaal nodig om ons golfers, weer een balletje te kunnen laten slaan. Klasse.

Voor de ingang van The Dunes staat Paul je op te wachten.  Hij legt de spelregels uit. Tegemoetkomend verkeer kom je niet tegen, ten eerste door de looprichting en ten tweede door Paul die je netjes richting wasbak stuurt.  Na het handen wassen, door naar de ingang. Diane zit in een soort plastiek bubbel. Door al dat plastiek lijkt Diane enigszins vertekend achter haar desk te zitten. Dat is niet zo. Diane heeft het gepresteerd om in de afgelopen maanden 26 kilogram kwijt te raken en dat is goed te zien.

Een welkom vanachter het plastiek en dan gaan de klapdeuren open. Het ruikt weer als vanouds op de golfbaan. Heerlijk.  Rekening houdend met de 1,5 meter afstand is het prima putten en oefenballetjes slaan. Wel even je mandje bij het terugzetten desinfecteren. 

Vernieuwing Hole 7

De eerste bal sinds weken weer geslagen vanaf de gele teebox op hole 1. Geheel in stijl gaat deze richting het net en komt gelukkig voor de out of bounce  paaltjes weer op de grond. In stijl de tweede slag in de bunker. Geen hark aanwezig dan alleen de hark die de bal in de bunker heeft geslagen. Na de sandy, het zand weer netjes met de voeten glad gemaakt. Daar is hij dan, de vlag. Een nieuwe dimensie wordt aan het golf toegevoegd, de bal valt niet geheel in de cup maar blijft hangen op een soort van afdekplaat. Met mijn rug wel een voordeel.

Einde wasstraat

Negen holes lang is het genieten van de baan die elke dag weer anders is. Naast de vernieuwingen in de baan die tijdens de ā€œdroogleggingā€ zijn opgepakt is er ook een nieuw gevoel na afloop van de ronde bijgekomen. Het wasstraat gevoel. Handen wassen,  gedachten schoon geborsteld door het golfspel en tot slot je handen weer wassen als je naar huis gaat. Ik mis alleen de blower om mij droog te blazen.

Is dit nu nieuws voor de nieuwsbrief van mei. Ja, helaas geen wedstrijden of andere nieuwtjes. We zullen tot 1 september moeten wachten tot we weer hopelijk volledig kunnen gaan opereren.
Alles is afhankelijk van hoe een ieder de maatregelen ter harte neemt.

 

ALV uitgesteld

In verband met de maatregelen die de komende tijd gelden is het onmogelijk om onze ALV in juni te organiseren. Maximaal 30 leden zouden de ALV kunnen bijwonen en dat ook nog eens op 1,5 meter. Wij zijn naarstig op zoek naar een oplossing hiervoor. Door een noodverordening mag de ALV, die voor 1 juli gehouden dient te worden, tot 1 september worden uitgesteld. De ALV wordt verplaatst naar het najaar, of eerder indien de maatregelen worden versoepeld. Veel speelplezier en blijf gezond