Nieuwsbrief juni ’20

Peter Bruining

Onze Hein heeft een pittige oogoperatie achter de rug en heeft nu ontdekt dat met 1 oog naar je beeldscherm turen erg vermoeiend is. Vandaar dat jullie het deze keer met ondergetekende moeten doen. Gaat trouwens goed met het herstel van het geopereerde oog.

En voorwaar heb ik allerlei positieve ontwikkelingen te melden: de Ladies day is weer van start gegaan. Ik heb vanmiddag zelf mogen aanschouwen dat de dames op gepaste afstand op het terras van de witte wijn en rosé konden genieten. Golfen is belangrijk maar ook de nazit mag niet verwaarloosd worden.

Ook woensdag en donderdagmiddag groepen kunnen, wel nog wat beperkt, weer samen spelen. Gezien de reservelijst en de enthousiaste reacties van de Wedco is er veel belangstelling. Erg fijn na zo’n lange tijd elkaar in en buiten de baan weer te treffen. Vanaf heden zijn de speeltijden voor de damesmatchplay vrijgegeven. Aanmelden voor het spelen op de vrijdagavond gaat op de gebruikelijke wijze via een uitnodigingsmail.

Vanavond kondigt Rutte waarschijnlijk een verdere versoepeling van de maatregelen aan. Nog even afwachten wat deze versoepeling precies inhoudt. Het zou zomaar kunnen dat Paula en Nigel ook voor onze Heerenmatchplay en de donderdagavond de speeltijden gaan vrijgeven.

De versoepeling hebben we te danken aan het opvolgen van de meest essentiële maatregelen zoals handen wassen en de 1,5 meter afstand bewaren. Het is even wennen aan het handen wassen bij binnenkomst en de uitgezette looproute volgen. The Dunes heeft zijn uiterste best gedaan om deze zo klantvriendelijk mogelijk te maken. Natuurlijk loop je wel eens in gedachten en dus verkeerd, dat kan gebeuren. Opzet zit er gelukkig niet bij.

Onze leden die in georganiseerd verband spelen, de ladiesday, de woensdagochtend en de donderdagmiddag,  volgen de aanwijzingen nauwgezet op en zijn af en toe verbaasd dat een aantal green-fee spelers zich maar matig aan deze regels houden. Dat is soms frustrerend om te zien. The Dunes zijn geen handhavers en hebben deze regels niet zelf bedacht. Zij willen de golfers laten spelen onder de condities die The Dunes zijn opgelegd.  Gelukkig pakken onze leden hun verantwoordelijkheid en daar zijn wij als bestuur trots op.

Wij spelen weer op een mooi verzorgde baan, hulde aan de green-keepers. Wij kunnen ons drankje nuttigen op een fijn ingericht terras (prachtig grote parasols) en er is een routing die het clubhuis voor iedereen veilig maakt. Zelfs ik kan nu met de Q-code overweg; dan moet iedereen het kunnen.

De ALV stond voor deze week in onze agenda’s, maar gaat niet lukken. Als het kan gaan wij de ALV in september houden. Als nieuwbakken penningmeester geeft mij dit meer tijd de begroting etc. mooi voor te bereiden. Wie zei ook alweer ieder nadeel heeft ook een voordeel. Of vice versa.

Het nieuwe handicap systeem zullen wij proberen de komende nieuwsbrieven nader uit te leggen. Zijn er de komende dagen nog meer spannende ontwikkelingen dan mailen wij z.s.m. een Nieuwsflits.

Met vriendelijke groet, namens het bestuur

Peter Bruining