NGF voorjaarscompetitie 2022

Peter Bruining

Aan alle leden van Golfclub DeZandvoortse

Onze club is reeds meerdere jaren in de NGF korte banen competitie met twee mixed teams in de hoofdklasse vertegenwoordigd, teams die de eer van de club met veel inzet en plezier hoog houden. Team 1 is in 2019 zelfs kampioen geworden en aangezien er in twee Corona jaren geen competitie is gespeeld, is zij dat nog steeds!

 

Wanneer
De Voorjaarscompetitie 2022 beslaat de vijf vrijdagen 8, 15, 22, 29 april en 6 mei, met 13 mei als eventuele reserve dag. 19 en 20 mei worden voor de poulewinnaars van de hoofdklasse de finales gespeeld.

Procedure, de teams
Ieder jaar worden uit de aanmeldingen binnen DeZandvoortse de twee teams samengesteld. Soms blijkt het ene team wat competitiever, maar voor beide geldt dat ze hun best zullen doen om in de hoofdklasse te blijven spelen.
Elk team bestaat uit maximaal acht spelers waarvan er zes per wedstrijd spelen. De teamcaptain kan één van de spelers zijn, maar het kan ook een niet spelend clublid zijn. Beide teams worden naar de NGF vertegenwoordigd door één coördinator. Ook dit kan een speler/captain zijn.
De teamcaptain houdt voor de wedstrijden contact met de gastclub, de club die die dag de andere clubs ontvangt. Het team van de gastclub speelt die dag zelf niet mee. Eén wedstrijddag is DeZandvoortse dus de gastclub en zullen alle teamspelers hun gasten het op onze thuisbasis naar hun zin maken, helpen als starter, spotter en wat er zoal meer nodig is op zo’n dag.

Een poule bestaat uit vijf teams en ieder team speelt vier wedstrijden. In de regel wordt de poule regionaal ingedeeld zodat de afstand maximaal 50 km is. De spelvorm is matchplay zonder handicap verrekening. De eerste 9 holes single en de tweede 9 een greensome. De teams spelen in fraaie clubkleding gesponsord door Garage Honschoten, Toko Vonn en R&C diamantsieraden. Reiskosten, drankjes etc. zijn voor eigen rekening. Bij sommige clubs kun je voor een gereduceerd tarief voorspelen. Wij gaan kijken of in februari een pro wat specifieke lessen kan geven die betrekking hebben op het matchplay spel.

 

Aanmelden

We roepen enthousiaste en ge√Įnteresseerde clubleden, zowel dames als heren, op zich aan te melden als speler, en, indien er interesse is, ook voor de functie van teamcaptain en/of NGF co√∂rdinator voor DeZandvoortse. Want hoe leuk is het om je club in competitieverband te mogen vertegenwoordigen en op vier verschillende banen te kunnen spelen waar je die dag als gasten wordt ontvangen en verzorgd?

Aanmelden kan alleen per mail: ngf@dezandvoortse.nl, je kunt daarbij een voorkeur voor team 1 of 2 aangeven, echter de team indeling wordt (in overleg) gemaakt door de coördinator en de teamcaptains.

Momenteel is Peter Bruining aanblijvend teamcaptain van team 2 en verzorgt hij ad interim de coördinatie met de NGF. Deze functie is vijftien jaar perfect door Kees van den Bos vervuld, maar na vijftien jaar geeft hij voor deze taak graag het stokje over. Ondanks verzoeken, smeekbedes, dreigementen, echt alles is uit de kast gehaald, maar Kees wil geen Heintje Davids worden en blijft bij zijn besluit. Veel dank en alle lof komt hem toe voor zijn inzet en toegevoegde waarde voor de NGF competitie.

NGF coördinator
Er is een vacature voor deze functie. Alle afspraken en planning voor 2022 zijn reeds gemaakt, diegene die dit gaat doen krijgt dus een mooie inwerk- en kennismakingsperiode om zich hierin thuis te gaan voelen. Het is een secuur klusje, maar niet echt tijdrovend. Indien er meerdere ge√Įnteresseerden zijn en er nog vragen zijn, is Kees bereid in een bijeenkomst wat extra informatie te geven en alle vragen te beantwoorden.

Aldus
We gaan er vanuit dat Corona deze winter nog een rol blijft spelen, hopelijk met minder heftige pieken en maatregelen, maar verwachten dat het komend jaar alleen maar beter gaat worden en er een mooi golfseizoen 2022 aan gaat komen.

Het bestuur van DeZandvoortse heeft de aspiratie om het clubleven nog wat meer dynamiek te geven en het golfspel meer en beter onder de aandacht te brengen bij spelers in spe of in gevorderd stadium, waarbij enige verjonging welkom is binnen de club en alle functies.
Dat enthousiasme zit ook in onze huidige leden, soms heeft het een zetje nodig om er net wat meer mee te doen en dat te delen met de ander.
Wie plezier en enthousiasme deelt, maakt er altijd meer van!

Laat van je horen en meld je aan voor één of meer van de activiteit en/of vacatures, als actief deelnemer of als reserve voor één van deze zaken.

Let’s make DeZandvoortse great (again)

Aanmelden via mail: ngf@dezandvoortse.nl Graag voor 1 december 2021