NGFcompetitie Team2 slotwedstrijd

Dirk Fortuin

Op 6 mei werd er aangetreden op de multi functionele sportvelden van Ookmeer. Naast veel voetbal, tennis, handbal en korfbalvelden, waren aan de randen van deze sportvelden negen greens neergelegd. Gelukkig hadden de dames voorgespeeld om erachter te komen dat een aantal golfgreens werden gerenoveerd. De o zo bekende route, we hadden wel vaker gespeeld op Ookmeer, was dusdanig gewijzigd dat een enkeling richting Westgaarde liep. Een te vroege beslissing.

 

Wij wilden graag hoofdklasse blijven spelen en om er geen al te ingewikkelde rekensom van te maken zou het fijn zijn om te winnen. Hadden we in de voorrondes met de ballen van Vonny gespeeld, zij was de sponsor, in de eindwedstrijd werden wij verrast met de nieuw ontworpen golfballen van DeZandvoortse. Voor het clubgevoel hebben wij allemaal met deze ballen gespeeld.

Drie Dames en drie Heren gingen deze dag de baan in. De vierde heer vond het nodig om op St. Andrews te gaan spelen en ons achter te laten op het sportpark Ookmeer. Vanuit St. Andrews werden we door onze captain veel succes toegewenst. Onze captain vond het spelen op St Andrews wel wat hebben met al die tribunes rond om je heen.  Hiervoor had Peter niet naar St Andrews hoeven te gaan. Het sportpark Ookmeer wemelt van de tribunes.

Om de lange wandeling en wedstrijd wat in te korten kwam het hierop neer dat de dames bijna alle punten hebben binnengesleept en de heren slechts een fractie daarvan. Toch was het genoeg om met 13 tegen 9 van de Kieviten te winnen en een fantastische tweede plaats binnen te halen.

De nazit op 10 hoog, zo heet het wat hoger gelegen clubhuis, ging gesmeerd. Met name de kelen hadden hier voordeel van. Een fijne competitie met heel veel variatie in speel accommodaties, lees golfbanen.  Heemskerkse 1 werd winnaar en in de bloemetjes gezet. Felicitaties werden door de overige teams uitgesproken. De captain van de Heemskerkse houd niet zo van complimentjes uitdelen en hield, net zoals bij de overige speelronden, het bij de korste overwinningsspeech ooit, ā€œbedanktā€.

 Alle spelers, Elly, Barbara, Vonny, Gabrielle, Eric, Rob, Hein en captain Peter, bedankt voor jullie gezelligheid en inzet. Tot over een jaar.