Mieke Termeulen eerste winnaar “Peter Logmans” wisselprijs

Hein den Dunnen

Maar liefst 44 deelnemers op deze eerste zaterdag in het nieuwe jaar. Inzet is de nieuw ingestelde wisselprijs. Wat het is en hoe het er uitziet weten slechts een handjevol clubleden. Des te spannender wordt de wedstrijd. Door het grote aantal deelnemers werd de wedstrijd gestart met een shot gun. Na al het vuurwerk van de afgelopen dagen, een bescheiden toeter. 11 flights in het veld zouden opstoppingen kunnen veroorzaken. Niets is minder waar. Een enkele flight moest door externe omstandigheden, paarden langs de baan, wat langer wachten. Om 14.30 waren bijna alle flights weer binnen. Droog, maar wel hier en daar een druppel aan de neus.

Alvorens de nieuw ingestelde wisselprijs te onthullen en uit te reiken werden eerst de neary en Longest Drive winnaars bekend gemaakt. De Neary werd zowel bij de heren als de dames gewonnen door de latere winnaars van de wedstrijd, Mieke Termeulen en Peter Bruining. De Longest Drive was best een spannende bij de heren. Maar liefst 5 namen stonden er op het bordje. Uiteindelijk wist Robert Schorfhaar, tot zijn grote vreugde, aan het langste eind te trekken. Barbara Koopman wist met een fantastische klap de Longest Drive bij de dames binnen te halen.

Veel vogeltjes vlogen er niet rond. 4 wisten er de eindstreep te halen. Mieke, Maria en Peter Bluijs wisten het warme birdie nestje op hole 3 te vinden. Martin deed het op Hole 7. De wedstrijd was op basis van netto strokeplay. Lang bleef ondergetekende met 29 op de eerste plaats staan. Een mede bestuurslid vond het nodig om dit met 1 punt te verbeteren. Winnaar bij de heren werd Peter Bruining. Bij de dames werd het een afgetekende uitslag. Mieke Termeulen bleef de nummer twee met twee slagen voor.

Ja, dan nu de onthulling en de uitreiking van de door Peter Bruining ontworpen wisselprijs. De wisselprijs krijgt de naam mee van de oud voorzitter Peter Logmans, als dank voor zijn zevenjarig voorzitterschap en zijn inzet voor de club. Met veel ceremonie werd de wisselprijs, een bronzen oliebol, onthuld door Peter Logmans.

In zijn speech ging Peter in op het fenomeen Oliebol en na een lang betoog kwam hij tot de conclusie dat hij best trots is op de naar hem vernoemde wisselprijs. Oliebol of niet. Peter krijgt de eer de naar hem vernoemde wisselprijs vanaf heden jaarlijks uit te reiken aan de all over winnaar van de Nieuwjaars wedstrijd. Mieke Termeulen bleef Peter Bruining met een punt voor en is de trotse eigenaresse van de bronzen oliebol. Een nieuwe traditie is geboren.

In de sfeervolle omgeving van The Dunes bleven alle deelnemers nog napraten over de oliebollen wedstrijd. Veel tijd was er niet omdat om 17.00 uur de Nieuwjaars receptie ging beginnen.

Het gehele bestuur stond in rij de leden met hun partners welkom te heten en te ontvangen met een glaasje champagne om te toosten op het nieuwe jaar. Zo’n kleine 60 leden waren bij de speech van de nieuwe voorzitter Hans van Brero. Hij had nieuws over het fundraise project voor de club-handicart.  De juiste handicart is gevonden en intussen aangekocht. Medio januari wordt de cart afgeleverd. Met The Dunes worden afspraken gemaakt ten aanzien gebruik en kosten.

Ook de F1 kreeg de nodige aandacht van de voorzitter. De plannen voor het gebied Duintjesveld, waar de golfbaan aan ligt, zijn bekend. Het wachten is op de goedkeuring van de vergunningen door de Gemeente Zandvoort. In zijn “maiden” speech ging de voorzitter verder in op de club en stelde vast dat het aantal leden minimaal was terug gelopen tot 161. Een mooie uitdaging in het nieuwe jaar om deze trend te doorbreken. De voorzitter wenst iedereen een voorspoedig, gezond en sportief jaar toe. Proost.

Tijdens de receptie wist Adam Spoor een aantal beentjes van de vloer te krijgen. Op zijn geheel eigen wijze toverden hij uit zijn klarinet, saxofoon en Ipad de leukste meezinger. Het was een top receptie met een gezellige nazit in de serre onder het genot van een voortreffelijke diner en de muziek van Adam. Joost Luiten had iets meer moeite met de Amsterdamse meezingers maar ter compensatie werd ook door iedereen een lied van Lee Towers met volle borst meegezongen. Nee het was niet “you never walk alone”. Joost hoopt niet alleen te lopen maar net als wij, er een een geweldig sportief en succesvol jaar van te maken.