Ladiesday 10 mei DE ZAANSE

Marjo Kuilman

Lady’s op de Zaanse

Vijftien vrouwen, achttien holes, vijf prijzen, windkracht zes, organisatie tien! Dat vat de buitendag op 10 mei van de dinsdagdames op de Zaanse Golfclub wel ongeveer samen.


De eerste flight vertrok om half elf voor de eerste negen holes. Voor een aantal spelers was het de eerste keer op deze toch wel uitdagende baan: hoge afslagen, veel water en heel veel stapjes op de stappentellers.
Gelukkig stond er na negen holes een lekkere lunch klaar zodat iedereen vol goede moed aan de tweede negen holes kon beginnen.

Het weer werd er helaas niet beter op en de wind blies ongenadig over het kale polderlandschap. Hier en daar plofte een bal in het water, was het voor sommigen lastig om de weg te vinden en sloeg iemand bijna een vogel uit de lucht.

Maar gelukkig werden er ook nog mooie scores en (golf)birdies gemaakt. Terug in het clubhuis was het tijd voor een drankje met iets lekkers erbij en werden de punten geteld.

De poedelprijs ging naar Natia met een score van 103 slagen. Ze was blij met de ballen van Toko Vonn; meteen een mooie kennismaking.

De eerste prijs was voor Vonny, met 67 slagen netto. Ze stond haar prijs – een mandje met heerlijkheden van Toko Vonn – af aan Hanneke die met 73 slagen netto de op een na beste was.
En de tweede prijs ging naar nummer drie met 74 slagen netto en dat was Marjo die eveneens een heerlijk mandje mee naar huis mocht nemen.

De prijs voor de tweary was voor Barbara, een stuk spekkoek en een doosje ballen van Toko Vonn.

De longest put werd gewonnen door Natia, een stuk spekkoek en (nog) een doosje ballen.

Met heel veel dank aan Marjan voor deze heerlijke sportieve en gezellige dag.