In memoriam Ruth Jochems

Bestuur

Een markante Zandvoorter is niet meer, Ruth Jochems is jongstleden zondag 10 april overleden. Velen van ons kennen Ruth en echtgenote Joke van de club en de golfbaan, zij zijn jaren lid geweest van wat toen nog Golfclub Sonderland heette.
Ondanks zijn roemrucht hockey verleden waren zijn golf activiteiten minder gericht op prestatie, maar meer om van een gezellige nazit te genieten.
Eigenlijk het onderliggend motto van de golfclub!
De laatste jaren kwam de nadruk meer en meer op het gezelligheidsaspect te liggen, zijn lichaam wilde steeds minder aan zijn golf carrière meewerken.
Ruth was een echte, zoals dat nu heet ‘mensen mens’; gezelligheid en een biertje of wijntje, lekker kletsen op de club.
Met dat clubje klaverjassen was daarbij een bezigheid die hij zeker wat meer apprecieerde dan bridge en golf.
Nog slechts een paar weken geleden hebben ondergetekende en Ruth,
begeleid door beider echtgenotes op zaterdagavond,
in voorbereiding op het klaverjastoernooi van DeZandvoortse,
geklaverjast in plaats van gebridged.
De donderdag daaropvolgend kreeg ik zijn telefoontje dat de pijn die hij sinds kort in zijn rug voelde het gevolg van alvleesklierkanker bleek te zijn.
Helaas al in een vergaand stadium, hij had ineens niet zo veel tijd meer te gaan.
Gelukkig optimistisch van aard dacht hij zijn 80ste verjaardag op 24 juni nog wel te zullen halen.
De realiteit van deze allesvernietigende ziekte haalde die wens echter zo snel in dat hij al eerder heeft moeten opgeven. Deze keer helaas geen herkansing meer voor Ruth.
Veel Zandvoorters zullen deze aimabele en goedlachse man met gevoel voor subtiele, soms wat lekker zwarte humor erg missen.
Wij wensen Joke, kinderen, kleinkinderen, verdere familie en vrienden sterkte toe, en hopen dat de vele mooie herinneringen mogen helpen om het verlies van deze bijzondere man te verwerken.
Namens Golfclub DeZandvoortse
Peter Bruining, voorzitter