In Memoriam Nico Klaij

Peter Bruining

Deze week ontvingen wij het bericht van het overlijden van ons oud lid Nico Klaij.

Nico en zijn vrouw Mea zijn lid van onze club geweest vanaf februari 2005. Twee vrolijke en gezellige mensen die genoten van het heerlijke golfspel tijdens de woensdag en donderdag competities, maar ook meededen aan de vele leuke andere club toernooien.

Beiden een prachtig voorbeeld die lieten zien dat het vorderen der jaren geen belemmering hoeft te betekenen in het plezier dat het spelletje geeft. En niemand is zonder een fysiek ongemakje op zijn tijd, maar ondanks zoā€™n lichamelijke ā€˜hick-upā€™ gewoon blijven genieten van het spel en de medespelers, dat siert de mens.

Nico was in en buiten de baan een heer, voor, tijdens en na het rondje, waarbij de nazit bijzonder gewaardeerd werd. Want dan is het golfrondje pas echt rond!

December 2019 sluiten Nico en Mea hun lidmaatschap bij de club af, nog een heel nieuw seizoen golfen zit er niet meer in. Bij zijn, min of meer gedwongen, afscheid van de club doneerde hij een bedrag voor een laatste rondje op de club. Tekenend voor hem was dat hij later wel even kwam informeren of het bedrag voldoende was geweest.

Het saluut waarmee hij op de kaart afscheid heeft genomen van zijn dierbaren is tekenend voor een man die overduidelijk van al het moois in zijn leven heeft kunnen genieten.

Wij wensen Mea, haar kinderen en kleinkinderen veel sterkte om dit verlies te verwerken, maar gesterkt met veel mooie en leuker herinneringen zullen zij ongetwijfeld met liefde en genegenheid aan hem terugdenken.

Wij wensen iedereen die Nico heeft gekend veel mooie herinneringen.

Peter Bruining

Voorzitter van Golfclub DeZandvoortse.