HerenMatchplay 4 augustus

P.Bruining

Heeren,
En dat was dan meteen de laatste dubbele avond van 2021. Ieder groep gaat nu weer terug naar zijn eigen even of oneven avond.
Na een groot aantal wijzigingen door een beetje late, echt late, veel te late of geheel achterwege gelaten afmeldingen was om 17:24 dan toch de eerste flight op weg.
Om een voor mij duistere reden begin ik mijn verslagen altijd met de eerste flight. Daarom nu dus maar eens van achter naar voren, hoe leuk en afwisselend is dat! De meeste latere starts zijn wel verzoeknummers, maar deze spelers krijgen daardoor toch ook al wat minder de tijd om de successen en wederwaardigheden op en buiten de baan met hun flightgenoten en andere spelers door te nemen. Laat staan dat zij rustig kunnen “dineren”.

Dan begin ik dus nu met flight 9. Ik hoorde Roel op de drivingrange vertellen dat hij stopte met proberen de bal ver te slaan. Hij heeft dit klaarblijkelijk meteen, maar wel wat te ver doorgevoerd en moest met 4 down de overwinning aan Engel laten. Engel had natuurlijk wel 2 dagen in Heelsum geoefend in een trainingskamp op zulk hoog niveau dat het elk ander trainingskamp geheel overbodig maakt.

Mijn zoon Paul en Bou hadden ook in Heelsum voorgespeeld, maar daar progressie uit te halen is Bou beter gelukt. 3 down voor Paul is nog net geen familieschande.

 Flight 8 met Werner en Rut: Rut kwam een heel eind door de schade te beperken met 2 up voor Werner. Ik denk dat Werner alleen nog in de finale te stoppen is, maar door wie? René stijgt door zijn 2 up tegen Alejandro treetje voor treetje steeds hoger op de ranglijst, ondanks dat Renés mantra ‘meedoen is belangrijker dan winnen’ is.  
Ja, en dan flight 7. Eric vd S had de organisatie van Heelsum nog in de ballen en Ko maakte daar meedogenloos gebruik van: 2 up voor Ko.
Peter van G. is met zijn opmars begonnen en daar werd Michiel het slachtoffer en die ging 2 down.
Flight 6 wil ik liever overslaan, want eigenlijk hoorde ik daar niet thuis, maar moest mijzelf noodgedwongen wel tegen Erik F laten spelen.
Geen succes wat mij betreft ondanks het reeds eerder geroemde trainingskamp, Eric speelde gewoon heel erg goed en mij van de mat. Om een echte familieschande te voorkomen mocht ik hole 9 winnen en met ergens nog een paar nulletjes voor beiden werd het zo uiteindelijk 6 down.
De opmerkzame lezer zal opmerken dat ik in een ontkennende fase van een dip zit door mijn score te melden, terwijl dezelfde opmerkzame lezer juist zou zeggen: hou je kop dan en zeg dat Eric met 6 up gewonnen heeft, dat is en klinkt in elk geval lekker opgewekt en positief!

Gerard tegen Gerard werd voor één Gerard 3 up en voor één Gerard 3 down, kijk maar op de site welke. Altijd leuk zo’n raadseltje tussendoor.
Gaan wij naar flight 5. Diederik toonde 2 up weinig respect voor de senioriteit van Ger, terwijl onze voorzitter helemaal geen medelijden had met Leen.
Leen, die eerst het weekend bij zijn vriendin in Düsseldorf had doorgebracht en daarna weer twee dagen moest presteren in Heelsum, dat is zelfs Leen niet in de koude kleren gaan zitten, 4 down het resultaat, in zijn partij tegen Hans dus.
Flight 4 met de top en subtop van het klassement: Peter L. maakte korte metten met Charlie, 6 up.
Maar Martin maakte met 7 up nog kortere metten met Joop. Daarmee kon Martin weer een fles wijn voor Kim mee naar huis nemen.
Flight 3 gaven 2 mooie wedstrijden: Robert en Kees gaven elkaar niets cadeau, uitslag gelijk.
Dirk had ook na 2 vriendschappelijke dagen in Heelsum nog genoeg energie om Peter Bl. met 1 up te verslaan.

Flight 2 was een 3 bal, altijd wat ingewikkeld om te beschrijven, maar Allardes heeft gewonnen van Charles en Ruud weer van Allardes.
En dan lest best, eindelijk flight 1: Rob en Hein met een 2 bal, omdat ze door alle laatste moment herindelingen mij als derde man moesten missen.
Wellicht waren zij daarom al super snel klaar. Beide zijn wel gezellig blijven wachten om te vernemen hoe de rest gespeeld had. Wat Rob betreft niet zomaar, want die is bezig aan een zegereeks. 1 up is misschien niet veel, maar altijd beter dan 6 down en voldoende om winnaar van de partij te zijn. Misschien met nog drie avonden te gaan toch een kansje op een plaats in de finale flight? Onnodig te vermelden dat door strategisch beheer van de wijnvoorraad de tweary niet gehaald is.

Zo, nu is het afgelopen met al die lange verslagen van Bou en ondergetekende, vanaf komende woensdag gewoon weer onze kleine groepjes en dito verslagen.
Met sportieve groet en dank aan Rob Hogenkamp voor zijn medewerking.
Peter
Uitslag
Stand