HeerenMatchplay 30 juni

Dirk Fortuin

Heeren,
Nou was het niet helemaal het weer dat jullie wedco voorspeld en besteld had, maar dat deerde onze koene Matchplay spelers niet en deze gingen toch goedgeluimd en zonder morren stipt op tijd van start.

Als eerste gingen Engel en Rut in een 2-bal weg en als laatsten Bou, Gert, Charlie en Peter. En laten zij nu ook in die volgorde binnen gekomen zijn. Maar het is als met vis: het meeste zit en gebeurt in het midden, hetgeen door onze matchplayhuisfotograaf (heleboel punten met Scrabble) Dirk in sfeervolle beelden is vastgelegd.

Er gebeurde door de wedstrijd spanning zoveel dat sommige flights het verzoek om niet te lang te zoeken helemaal vergeten waren. Maar gelukkig werd dit door andere flights weer enigszins gecompenseerd.

Het is al meer geschreven, maar een goede flight indeling geeft veel eindstanden die dicht bij elkaar liggen en dat was deze avond goed gelukt. Met name door een mooie samenwerking van Dirk en Peter, aangezien Bou aan het mediteren was in de Eifel.

5 keer gelijkspel en ook nog 5 keer 1 up of down, het is maar hoe je het bekijkt. Zonder overige spelers tekort te willen doen hier even wat opmerkelijke uitslagen: Allardes verloor met 6 down van Walter,

dus Walter won met 6 up van Allardes, Peter won met 6 up van Alejandro, waarbij Alejandro met dezelfde cijfers verloor van Peter en ook een mooie uitslag voor Ko 6 up van Ab, u raadt het al, Ab verloor deze pot met zo ongeveer 6 down.

Opvallend is dat Ko erg goed speelt sinds zijn zoon Diederik meespeelt.
Alejandro moest weliswaar de overwinning aan Peter laten maar de fles voor de Neary was wel voor hem.

Ger had zijn avond niet en wist maar 1 hole van Werner af te snoepen. Werner bracht in zijn toespraakje de euforie van zo’n riante overwinning terug naar de werkelijkheid: hij had niet echt goed gespeeld maar Ger nog minder goed. Bewijs wederom geleverd: je wint bij matchplay als je tegenstander meewerkt.

Dankzij de horeca en de vrolijke aanwezigheid van ons aller Hanneke naast de vaste horeca kanjers, werd de nazit ouderwets gezellig en kunnen wij vast met plezier vooruitkijken naar komende woensdag.
Dan wordt er op veler verzoek van wit afgeslagen. Jullie wedco wenst iedereen veel speelplezier en succes.

 

Uitslag

 

Stand