HeerenMatchplay Finale 2021

Bou Verhoeff

Heeren wat een Finale,
Op 6 oktober werd om 13:00, op golfbaan Regthuys, onder ideale omstandigheden afgeslagen voor de finale van weer een jaar heerenmatchplay.
Na een competitie van 14 wedstrijden, waarvan de beste 10 resultaten meegenomen werden naar de finale, gingen 38 heeren de sportieve strijd aan met elkaar.

Na ontvangst met koffie en gebak werden de scorekaarten uitgedeeld en werd bekend tegen wie men het deze dag op moest nemen.
Het bleek al snel dat de doelstelling die men zich voor die dag had gesteld nogal uiteenliepen.

De spelers die hoog in het klassement stonden zouden deze middag volop voor de punten gaan.
Zij waren ingedeeld in de laatste twee flights en hadden ruim de tijd om zich op te warmen, in te slaan en elkaar te testen op mentale weerbaarheid.
Degenen die laag geklasseerd stonden, hadden er deze dag alle belang bij om zo weinig mogelijk punten te halen zodat ze kans maakten op de Aad v/d Hoek trofee.

De gang van zaken in de baan werd deze dag voor het eerst begeleid door een referee, een taak waaraan Hans Kerkman zich met verve wijdde.
Waar nodig schiep hij duidelijkheid over regelvragen en daarnaast wist hij ook de gang er enigszins in te houden bij sommige flights die wel erg ruim de tijd namen.

Dirk en Bou streden deze middag hun eigen strijd.
Vanwege twee afzeggingen gingen zij in een tweebal door de baan en speelden ze twee maal 9 holes tegen elkaar.
Daaruit kwam deze middag geen winnaar, beiden wonnen een partij met 3 up.

Leen Willemse ging ook vanmiddag door met zichzelf verbazen.
Hij is ervan overtuigd dat hij niet kan golfen en snapt niet hoe hij aan de punten komt.
Ook vandaag wist hij keurig een wedstrijd te winnen en weer twee punten aan zijn totaal toe te voegen, waarmee hij keurig in de subtop van het klassement terecht kwam.

In een andere flight werd hevig gestreden om de Aad v/d Hoek trofee.
Hier wist Peter van Gorkum af te rekenen met een langdurige vormdip, hij won  keer beide partijen en liep daarmee weg van de onderste plaatsen.
Hans Weber speelde het spel uitermate slim, hij wist precies genoeg punten te halen om als enig in aanmerking te komen voor deze fel begeerde prijs.
Zijn naam zal worden toegevoegd aan het rijtje illustere voorgangers op de wisseltrofee.

Eric v/d Storm wist ook deze keer met een prijs naar huis te gaan.
Hij wist op de hole waar dat ertoe deed zijn bal het dichtst bij de pin te leggen en won daarmee de neary.

De longest was deze dag een prooi voor Werner Koopman die zijn vorm van dit seizoen toonde door ook deze prijs mee naar huis te nemen

In de flight met de runners ups was het een clash  tussen routine en aanstormend talent.
Kees v/d Bos en Martin Spaans namen het op tegen Diederik Knol en Robert Mentjox.
De routine betaalde zich deze keer weer eens uit, Kees wist Diederik te verslaan en Martin bond Robert aan zijn zegekar.
In de volgende partij waren Martin en Kees volledig aan elkaar gewaagd en deelden ze de punten, Diederik kroonde zich tot talent van het jaar door Robert met 1 up te verslaan.

In de finalepartij speelden Peter Logmans, Alejandro Docampo, Gerard Scholten en Werner Koopmans om het kampioenschap.
Het lot koppelde Alejandro aan Werner en Peter aan Gerard in de eerste 9 holes.
Peter en Werner kwamen daarbij als winnaars uit de bus.


In de beslissende partij tussen hen leek Peter aanvankelijk kansrijk maar kwam Werner uiteindelijk glorieus als overwinnaar uit de strijd.
Zijn naam komt op de wisseltrofee en hij ging naar huis met de mooie HeerenMatchplayTrofee.

De partij waarin beslist werd wie er naast Peter en Werner op het podium zou komen te staan werd gewonnen door Alejandro, die Gerard met 1 up wist te verslaan.


Zo eindigden degenen die bij aanvang van de finale op de eerste drie plekken in het klassement stonden ook op het eind op het podium.
Zij gingen alle drie naar huis met een mooi zilveren aandenken, een tee, een bal en een golfbag, beschikbaar gesteld door Niestadt juweliers uit Lisse.

De dagprijs werd deze dag door de wedco belangrijk gemaakt door daar een mooie prijs op te zetten, 2 greenfees, beschikbaar gesteld door Regthuys.
En ook deze prijs ging naar Werner die net als zes andere spelers zijn beide partijen vandaag wist te winnen.
Van deze zeven spelers behaalde hij de meeste (7)  up, tweede werd Rene Witte die 6 up wist te behalen in zijn twee wedstrijdenNaast de prijzen die door de individuele spelers gewonnen werden, had de organisatie voor alle spelers een golfdoekje voor aan de tas, met daarop het logo van de HeerenMatchplay van dit jaar.

 

Dit als aandenken aan dit bijzondere jaar, waarin lang onduidelijk was of en hoe we konden spelen door de corona.
Het jaar waarin we verschillende aanpassingen hebben gehad in gebruik van clubhuis.
Het jaar waarin het seizoen enige tijd onderbroken werd door de F1.
Het jaar waarin we uiteindelijk heel veel wedstrijden (14) konden spelen en waarin de twee groepen elkaar ook heel vaak (6) konden treffen.
En bij uitstek het jaar waarin we er met elkaar in geslaagd zijn om er weer een heerlijk HeerenMatchplayJaar van te maken.

 

 

 

Eindstand Finale