HeerenMatchplay 29 juni

Peter Bruining

De derde dubbel
Alle omstandigheden waren perfect, mooi weer, voldoende animo met 12 flights, én, gelukkig ook wat last minute afzeggingen om de ‘nieuwste’ Wedco Eric de gelegenheid te geven zijn creativiteit en snelheid van schakelen te laten zien.
En ere wie ere toekomt, hij heeft het toch maar even goed en mooi voor elkaar gekregen en zo kon iedereen op tijd de baan in.

‘Nadeel’ van dubbele avonden is dat je als Wedco leden zelf meespeelt en dus tijdens de ronde weinig meekrijgt van wat er op dat moment bij de andere flights gebeurt.
En bescheiden als ik ben zal ik dat normaliter nooit doen, maar deze keer is er een reden om bij mijn eigen flight beginnen, of eigenlijk beter gezegd bij mijzelf.
We zullen het nooit zeker weten, maar waarschijnlijk was ik al helemaal van slag, omdat ik voor de afslag op hole 9 al zeker was van mijn eerste overwinning!

Ik sloeg toen echter al af terwijl er nog een flight aan de rand van green van hole 2 stond. Een bijna noodlottige afzwaaier raakte Roel op het montuur van zijn bril, gelukkig niet in zijn oog.
Een oog waar hij ook zonder mij al problemen mee heeft. Hoe stom kan een mens zijn!
Gelukkig bleken er geen nadelige gevolgen voor Roel uit voort te komen, maar ik zal de komende tijd wel even met mijn schuldgevoel moeten golfen, alsof ik het zonder dat al niet lastig genoeg vind.
Wellicht ook voor ons allemaal weer een waarschuwing dat een golfbal niet altijd de beoogde lijn volgt en onverwacht veel schade aan kan richten.
Dus pas afslaan als je zeker weet dat je niemand kunt raken.
Roel meldde overigens vandaag dat hij aanstaande woensdag wel weer mee durft te spelen, omdat hij weet dat ik er die avond niet bij ben.

Dan ook nog iets over de resultaten. Peter Berkhout zag waarschijnlijk de commotie al aankomen, bijna alle Peters zaten zo’n beetje in dezelfde flight, want hij kon Robert Makkelie maar twee gelijke holes ontfutselen.


Robert moest jammer genoeg eerder weg en liep zo de Heeren wijn mis.
Deze ging nu naar Hans van Brero, terug van een vakantie die hem duidelijk goed gedaan heeft, want hij wist in een 3-bal van Engel te winnen.

De neary op 7 werd door Chris Franssen gemaakt.
De Birdie competitie begint serieuze vormen aan te nemen.
Deze avond waren de vliegende ballen voor Chris, Kees, Rut, Dirk en Werner.
Charlie zag zijn voorraad snel slinken en liep al een beetje link naar de huisgans van hole 1 te kijken. We moeten dus niet vreemd opkijken als die binnenkort in zijn blootje rondloopt.

Met sportieve groet uw Heeren wedco.