HeerenMatchplay 24 april

Bou Verhoeff

Heeren,
Deze avond waren de omstandigheden dusdanig dat onze baan zijn tanden kon laten zien, er stond een stevige wind en we speelden deze avond vanaf de backtees.

25 Spelers gingen de strijd aan met elkaar, met de baan en met de elementen.
Holes die door de meeste spelers vaak op routine worden gespeeld werden vanaf wit en met de forse wind plotseling imponerend en vroegen veel van het spelinzicht van de spelers, hoe maak je gebruik van de wind en  welke clubkeuze is het beste.

Op Hole 1 kozen opvallend veel spelers ervoor om via het net van de driving-range  hun bal in het spel te houden.
Charles Dusseau kreeg het daar voor elkaar om zijn bal door een heel klein gat in het net te slaan, heel knap maar het koste hem wel de hole.

De tweary op hole twee was onder deze omstandigheden echt een te grote opgave,
al was Martin van Loon er heel dicht bij.

Op hole 4 liet Kees van den Bos zijn klasse zien door als enige deze avond in één slag de green te halen, helaas voor hem net geen birdy, wel een geweldige slag.


Hole 6 en hole 7 zijn vanaf de backtees en met deze wind plots ook vreselijk moeilijke holes.
Op hole 6 zagen we deze avond vaak hetzelfde gebeuren.
De bal werd vaak rechts op de green gechipt, om er vervolgens weer af te rollen, sommige spelers gebeurde dat tot vier keer toe.

Op hole 7 was gekozen om de witte tee helemaal om de achterste teebox te plaatsen, waardoor de hole veranderde van de hole waarop birdies worden gescoord naar een hole waarop applaus werd gescoord als de afslag op de green belande.


Heel knap dat onder deze omstandigheden toch nog een birdie werd gemaakt. Eric van der Storm slaagde daarin op hole drie.

De dagprijs ging deze avond naar Cees v/d Bos, die op zijn routine en met zijn geweldige matchplay instelling veel beter met de omstandigheden wist om te gaan dan zijn tegenspeler.


Wat opvallend was tijdens de nazit was dat de meeste spelers zo in beslag waren genomen door wat de wedstijd van hun vroeg dat ze nauwelijks oog hadden gehad voor het geweldige panorama waarin ze deze avond mochten acteren.
De wolkenluchten die overvlogen en het schitterende avondlicht maakten de baan deze avond fabelachtig.
Voorwaar een voorrecht om onder deze omstandigheden te mogen spelen, ook al was het dan koud.