HeerenMatchplay 2 juni

P.Bruining

De wedco voor de even avonden ben ik helemaal alleen in m’n eentje en dat heeft nadelen, maar ook voordelen. Zo kan ik de gebeurtenissen in de ik-vorm kwijt en daarvan waren er deze keer ruim voldoende.
Allereerst was er een bijna perfect aantal spelers: 20. Gelukkig deze keer dus geen 3-bal, want dat is in de wedstrijden nooit echt lekker spelen. En zeker niet als er als extra verzwarend element ook nog eens van wit afgeslagen moet worden.
Het weer

Na een paar wat stormachtige avonden was het mij eindelijk gelukt om voor deze woensdag prachtig weer te regelen. Zo mooi en warm dat ik in overleg met mijzelf besloten heb de Heeren naar de witte tee-box te sturen voorzien van een verfrissend flesje Spa blauw, waarvoor dank en hulde.

Flight 1
Het spel

Waar rood op stieren en sommige mensen een agressieve uitwerking heeft, heeft witte tee-markers die uitwerking op matchplay spelers. Er werd ongelooflijk fanatiek met allerlei drivers en andere spectaculaire knotsen afgeslagen, zo niet gerost.
Soms wel drie ballen achter elkaar. Het net op hole 1 was veruit favoriet ten opzichte van het water links, en, alhoewel out of bounce, wel vindbaar, dat scheelt weer een balletje of wat.
Het moet gezegd: de meeste namen dit niet voor zoete koek en tevens ruim de tijd om bal in het hoge gras terug te zoeken en tenslotte vaak te vinden.
Maar er zijn toch ook enkele tactische spelers geweest die het verstandige credo van wijlen Ton volgden, gewoon de bal in het spel houden, met een zeventje kom je er ook en uiteindelijk met minder slagen.

Flight 2

Een mooi voorbeeld was Hein, spelend met drie van die “long hitters”. Ze doen maar dacht hij, ik ga in wat kleinere stapjes en wist daarmee met 2-up van Robert Mentjox te winnen.
Martin, uitgerust en gefocust weer terug van vakantie in Spanje, wist Werner te verslaan, ja zelfs met 4-up. Werner, die op goede dagen een vlag in de verte veelal met één klap weet te halen … maar ja, niet zo’n goede dag deze dag.  
Martin lukte dat wel op hole 4, en won daarmee de Neary wijn, die zijn vrouw Kim ook graag drinkt.
Allardes en Michiel speelde als eerste flight lekker op hun gemak hun rondje en zoals Heeren betaamt, speelden ze gelijk.

Onze voorzitter Hans en onze IT techneut Dirk waren het ook met elkaar eens, dus gelijk.
Onze secretaris Erik had duidelijk nog de voorafgaande bestuursvergadering in het lijf hetgeen niet in zijn koude kleren was gaan zitten, hij moest in Alejandro zijn meerdere erkennen: 2-down voor Erik.

Flight 4

Dan kom ik bij een heikel punt, Gerard. Bekend als pittige wedstrijd- en toernooitijger lijkt van een zogenaamde broodspeler een wijnspeler te worden.
Door die arme Bou met 6-up te verslaan krijgt hij de 30e van deze maand terecht weer een fles wijn.
Hij zal toch niet van het bier af zijn?
Bou heeft moeten ervaren dat eerst je de hele dag je rot werken in de tuin van (nota bene) een vriend op een bepaalde leeftijd ten kosten gaat van je spel, zeker tegen Gerard. 
En dan onze Diederik. Hij neemt het golfen echt serieus. Op de tee-box let hij zelfs op de schaduwen van zijn medespelers die willen meegenieten van zijn mooi swing.
Echter tegenstander Peter is en blijft een taaie tegenstander, die wist Diederik met 2-up te verslaan.
Volgens Peter was zijn spel, en dus zijn glorieuze overwinning, een apart verslag op de site waard. Jammer dat niemand dat wil schrijven.

Hole zes van  back tee tot green

Dan de resultaten van de laatste flight. Roel was zijn nederlaag van twee weken geleden niet vergeten, maar heeft dat verlies nu gecompenseerd door Charlie met 5-up te verslaan.
Charlie zal hem dat niet al te lang kwalijk nemen, naar hij mij heeft verteld. In de laatste flight wist Robert Schorfhaar Ko met 3-up te verslaan.
Voor Ko geldt zeker dat het lange wachten hem geen goed doet, want lang wachten was geen incident, helaas niet!

Tempo

Sommige flights moesten extreem lang wachten en dan is de terechte vraag: lag het aan de warmte of aan de extra moeilijkheidsgraad van de witte tees? Of werd er veel te lang gezocht voor er een nieuwe bal werd geslagen? De laatste flight ging om 18:10 weg en was 20:10 pas klaar: een 9-holes rondje van twee uur!
Heeren ga bij jezelf ten rade: speel je helemaal voor jezelf of realiseer je je dat je ook met medespelers te maken hebt. Dit heeft volgens mij niets te maken met recht hebben op een bepaalde zoektijd, maar alles met sportiviteit. Neem wat makkelijker je verlies en waag een nieuwe kans op de volgende hole!

Gelukkig is onze secretaris een jonge atleet en hij is met grote stappen de laatste twee flights gaan opzoeken om de gewenste consumpties op te nemen, aangezien Marion en Paula niet veel langer dan acht uur open durfden blijven.
Er waren in de avond alweer een paar handhavers gesignaleerd die nog graag wat plezier van anderen wilden bederven. Woensdag zijn de eerste parkeerboetes al uitgedeeld aan golfers die geen blauwe schijf op hun dashboard hadden gelegd. Het zou zuur zijn om met het eind van de ergste beperkingen in zicht alsnog een boete te krijgen.

Gelukkig is de horeca en het terras de volgende Heeren avond weer open tot tien uur en wij kunnen dan met vier Heeren aan één tafel, natuurlijk met de 1,5 meter regel in ons gedrag. Maar dat is voor ons Heeren geen probleem.
Heeren let dit weekend op uw mail van de Heeren, er komt de nodige informatie voor de rest van het seizoen.

Uw geheel complete wedco,

Peter

Uitslag