HeerenMatchplay 16 juni

Peter Bruining

Heeren,

Voor mijn bescheiden even-avond groepje ga ik door het vuur en had daarom gezorgd voor zowel een prachtige zomeravond met een aangename temperatuur en een bescheiden windje.
En, om onze golfbaan een beetje op een Schotse linksbaan te laten lijken, de condities zo te arrangeren met hier en daar wat hoger gras in ‘the rough en semi-rough’, zodat de ware golfers zich konden laten gelden en hun kwaliteiten konden tonen.

Het leek mij leuk om in de flight indeling het oude en nieuwe secretariaat de avond te laten openen. Het zegt dus niets, maar het oude wist met 3 up van het nieuwe te winnen.
Voor alle duidelijkheid, ik heb het over Erik en Hein. Erik moest na hun partij gelijk weg om in zijn functie als penningmeester van de Zandvoortse IJsbaan te moeten vergaderen.
Toch grappig terwijl de zomer volgens mij nog maar net begonnen is.

 

Charlie bleek een maatje te groot voor Jan Willem, die hem nog wel 2 ½ hole wist af te snoepen. Met een buggy en af en toe een lekker rokertje had hij toch best naar zijn zin.
Hans wist de aanstormende jeugd in de persoon van Robert M. net van winst af te houden met een mooie gelijke eindstand.
Dirk was lekker op slag: gewoon de bal in het spel houden, dan kun je dus met 4 up van routinier Allardes winnen.

In dezelfde flight had Gerard zich voorgenomen wederom met een fles wijn naar huis te gaan. Hoezo en waarom? Hij had er net één gekregen voor zijn prestaties op de vorige speelavond. Deze zou hij dan gelijk mee hebben kunnen nemen, dat scheelt dan wel weer. Maar Alejandro heeft hem in bescherming genomen, dat gesjouw weten te voorkomen en de schade weten te beperken door maar met 2 ½ down te verliezen.

Robert S. is door Martin weer even op beide benen gezet. Natuurlijk is slippend uit je werk aankomen niet de ideale voorbereiding, maar zo zie je, van Martin winnen vergt een gedegen voorbereiding, fysiek maar vooral mentaal.
Aan de non-verbale communicatie van Peter was al te merken dat hij een ander resultaat had gewild. Ko wist de stand gelijk te houden zo leverde die het bewijs dat een wit wijntje voor de wedstrijd je spieren en je swing wat meer ontspannen maken. Mooie prestatie van de witte wijn en ook van Ko uiteraard.

Zoon Diederik wist het eerdere familie succes voort te zetten, hij won van Roel.
Roel die na alle drukke dagen in zijn garage en deze verliespartij dit rustig kan gaan verwerken en lekker gaan genieten van tweeweken Mallorca. Hij komt ongetwijfeld in juli scherp, gemotiveerd en sterk terug.

Rest nog de laatste flight, de strijd tussen Bou en Werner. Werner had het zekere voor het onzekere genomen en zijn oogverblindende Hawaii outfit aangetrokken.
Bou in zijn altijd wat rustige natuurkleuren moet hiervan erg onder de indruk zijn geweest, want hij verloor met 3 down.
Martin werd met de beste van de 4-uppers de avondwinnaar en kon door de versoepeling van de regels gelijk zijn fles (voor Kim) meenemen. Proficiat!

De nazit was buitengewoon gezellig: heerlijk in het avond zonnetje met onverwacht veel spelers die wat wilden eten en uiteraard wat drinken.
En dan ook nog een bijna normale prijsuitreiking. Paula moest in keuken dus stevig aan de bak(plaat) en Paul blijkt met zijn grote handen in staat fles en glas tegelijk uit te kunnen serveren. Zo hadden wij en de horeca een mooie avond.

Als het al zo benoemd mag worden, het enige minpuntje was dat niemand de neary op 5 heeft gehaald. Het scheelt wel een fles wijn.

Heeren wij zien elkaar en de Heeren van de oneven de 30e voor onze eerste dubbele avond.

Uitslag